Por que?

Páginas: 3 (574 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013
CIUTADANIA MULTICULTURAL. Les polítiques del multiculturalisme

Avui dia, les nostres societats es troben amb el fet d'acollir a diferents grups minoritaris. No es tracta simplement d'acollir en unsentit estricte, ja que aquests grups gaudeixen d’una identitat pròpia diferent de la majoritària, la qual ha de ser respectada. Aquest fet és el que podíem denominar com “el repte delmulticulturalisme”.

Aquest “acolliment” pot donar-se de diferents maneres que Kymlicka distingeix de la següent manera:

- Minories nacionals, que són aquells grups que gaudien anteriorment d'un govern ihabitaven un territori determinat, però que ara pertanyen a un estat major i les seves demandes es basen a reivindicar, en diferents graus, la seva autonomia de govern.

- Grups ètnics, sorgeixen de laimmigració individual i familiar. A diferència de les minories nacionals, no pretenen formar un segon estat o obtenir més autonomia, sinó que pretenen integrar-se de ple a la societat com a membres deple dret. Això, mitjançant la modificació de lleis i institucions per facilitar la seva integració.

Per tant tenim primer, grups minoritaris que passen a formar part d'un grup major o segon, grupsd’emigrants que s'estableixen en altres societats diferents pel que hauran d'adaptar-se a la pròpia cultura. Ambdues formes presenten diferències referides a l'adaptació.

El punt de partida de la“diversitat cultural” podríem situar-ho com a exemple en la “coexistència” de nacions dins d'un mateix “Estat” on “nació” significa una comunitat històrica, més o menys completa institucionalment, queocupa un territori o una terra determinada i que comparteix una llengua i una cultura diferenciades. Un país que conté més d'una nació no és, llavors un Estat-Nació sinó un Estat Multinacional, on lescultures més petites configuren les minories nacionals.

D'altra banda trobem als Estats poliétnics, els qui pretenen mostrar la seva diferència valent-se dels mitjans i les institucions de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS