portada

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
CORRANDES D’EXILI
de Pere Quart

Pere Quart (Joan Oliver) neix el 29 de novembre de 1899 a Sabadell (Vallès Occidental), en el si d'una família de la burgesia industrial. L'any 1919, formà el«grup de Sabadell» amb el novel·lista Francesc Trabal i el poeta i crític Armand Obiols. L'any 1926 se'n va a viure a Barcelona i estrena a Sabadell l'obra teatral Una mena d'orgull. El seu primer llibrepublicat és del 1928, Una tragèdia a Lil·liput, i el 1934 es dóna a conèixer com a poeta amb Les decapitacions, que signa amb el pseudònim Pere Quart, (pseudònim que treu a partir del seu segon nom idel fet de ser el quart fill de la família). Acabada la guerra, s'exiliarà a França, primer al castell de Roissy-en-Brie -amb Trabal, Rodoreda, Calders, Obiols i d'altres- i després aSaint-Cyr-sur-Morin; fins que el mateix any 1939 s'embarca cap a Buenos Aires i el 1940 fixa la residència a Santiago de Xile, on viurà vuit anys. L'any 1970, va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i l'any1982 rebutja la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. Va morir l'any 1986 a Barcelona.
Al poema, el poeta transmet la seva desolació i un punt de revolta interiors en començar l'exili del propipaís, exili que llavors encara durava. Transmet la desolació, el sofriment, el record i l'enyorança.

El títol “Corrandes d'exili” indica que el poema és una tirada de corrandes que parlen del seu exili.El poema està dividit en tres parts: les tres primeres estrofes presenten la situació. Estan arribant a la frontera amb França, tristos i abatuts. El poeta va acompanyat de la seva dona. L'autor,abans de travessar la frontera, besa la terra com una disculpa per la guerra.
A les quatre estrofes següents l'autor recorda i enyora la terra que abandona, i diu que hi deixa mitja vida, i no ladeixa tota, perquè sinó no podria sobreviure. El poeta sembla resignat al fet que haurà de viure a l'estranger, i sembla preparat perquè encara hagi de marxar més lluny de França. Recorda el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Portada
  • portada
  • portada
  • Porta
  • portada
  • la porte
  • porter
  • Portadas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS