Portfoli Ii. Activitats

Páginas: 6 (1391 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2012
II. ANÀLISI DE LA PLANIFICACIÓ, DOCÈNCIA I AVALUACIÓ DE LES MATÈRIES CORRESPONENTS A L'ESPECIALITAT


TIPOLOGIA D'ACTIVITATS

Les activitats d'aprenentatge es dissenyen per tal d'activar la curiositat de l'alumnat per contingut del tema, per mostrar la importància dels conceptes estudiats i orientar l'atenció abans, durant i després de l'assoliment dels objectius. Es basa així, en dostipus d'activitats:

Ús del llibre de text; continguts, exercicis i activitats que aquest proposa la lectura dels continguts del llibre va acompanyada per l'explicació amb presentació visual, ja sigui amb power point, documents, fotografies o vídeos.

Activitats de presentació, desenvolupament i síntesi del tema.
Es desenvolupen treballs relacionats amb el temari en unitatsespecífiques. Per exemple, en la unitat didàctica d'aigua continental, els alumnes presenten un riu conegut.
En cada unitat didàctica es realitza un esquema global per tal d'entendre-la millor.

Puntualment es realitzen altres activitats com:
Exposicions orals
Comentari de notícies, lectures relacionats amb el tema.
Preguntes específiques si es visualitza un reportatge.En la meva aportació durant el segon període de pràctiques s'han desenvolupat les activitats usuals, i a primer de batxillerat, en la optativa de ciències de la terra i del medi ambient s'han realitzat exposicions orals.

En el grup de segon de batxillerat vaig portar una ponent, la tècnica de protecció civil comarcal, que ens va explicar temes de riscos i protecció civil contextualitzat al'Alt Empordà. Durant una hora els alumnes van escoltar i preguntar diferents aspectes de terratrèmols, inundacions, incendis, autoprotecció, etc.

DINÀMICA DE LES ACTIVITATS

La majoria d'activitats observades durant la segona fase de les pràctiques han sigut individuals, tant pel que fa a deures com a treball a l'aula. Exceptuant el cas de pràctiques, ja sigui a l'aula d'informàtica o allaboratori, en les quals l'alumnat es sol situar en parelles o grups de tres persones.

Annex “Pràctica microscopi”

Durant la meva estada en la segona fase de pràctiques, s'han realitzat activitats a l'hora de tutoria de 1er d'ESO B totalment diferents a les explicades, com són fitxes de reflexió o aportar cançons per la pau .

Annex: El món seria

En aquestes activitats hi he fet lesmeves aportacions, com aportar cançons per la pau, resoldre dubtes durant els exercicis, o en el cas del grup de Projecte fer explicacions individuals utilitzant diferents mètodes per a la comprensió dels conceptes i procediments del què s'explicava.

PARTICIPACIÓ I IMPLICACIÓ DE L'ALUMNAT

En els cursos inicials de l'educació secundària es realitzen preguntes a l'alumnat durant l'hora declasse, per tal de veure si van assolint els coneixements, es detecta alguna mancança o coneixement erroni.

Per altra banda, en tots els cursos, a l'inici de les unitats didàctiques es realitza una pluja de preguntes, que també es realitzen al final, comparant ambdos casos i veient-ne les semblances i diferències en les respostes d'ells mateixos.

També es potencia l'avaluació entre companys il'autoavaluació com una eina d'aprenentatge.

Pel que fa a la meva estada de pràctiques, durant la segona fase vaig poder detectar preguntes que es feien als alumnes en relació a les explicacions del darrer dia d'aquella mateixa unitat. Durant les dues setmanes, van estar en fase d'exploració i avaluació, i per tant la fase inicial de diagnosi i introducció no la vaig percebre.

ÚS DEMATERIALS DIDÀCTICS

Avui en dia és fàcil utilitzar les TIC a l'aula. Des de l'àrea de ciències també se'n potencia el seu ús.

En aquest cas, a les classes assistides s'han utilitzat:

Projector disponible a l'aula i al laboratori
per visualitzar el contingut més teòric
del temari, així com imatges i videos
que ajuden a l'alumnat i adquirir millor els
coneixements....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Portfolio
  • Portfolio
  • Una Portfolio
  • Activitats
  • Portfolio
  • Portfolio
  • Portfolio
  • Portfolio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS