Portugal

Páginas: 3 (636 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2013
El primer cens de població realitzat a Portugal va ser l’any 1864, per tant, tots els números que es coneixen referits al nombre d’habitants abans d’aquesta data són únicament estimacions,realitzades amb objectius administratius, fiscals, militars o eclesiàstics, que al tenir uns fins específics, no registraven tota la població.
Algunes d’aquestes xifres recollides de la poblacióportuguesa, a tall d’exemple, serien en diversos períodes com ara de l’any 1422, Rol de Besteiros de D. Joao I ( 1.043.247 habitants) o a l’any 1636, Contagem de hómens válidos (1.100.000 habitants).
Centanys després, la població ja era del doble ( Lista do Marquês de Abrantes, 1736, recollia la xifra de 2.143.368 portuguesos). L’any 1838, al Censo do liberalismo, la xifra era de 3.200.000 habitants.Això demostra que fins a mitjans del segle XVII el creixement de població a Portugal no va ser molt significatiu, i es coneix que alguns dels factors que provocaren aquest estancament van ser crisisagràries, que portaven a la propagació d’epidèmies, les quals conseqüentment provocaven altes taxes de mortalitat. També cal destacar i tenir present que Portugal va ser un país amb grans movimentsmigratoris, iniciats pels descobriments i que per tant, era molt significativa la quantitat de persones que es movien, ja a partir del segle XV. D’altra banda cal afegir que al segle XVIII lapoblació portuguesa va registrar una evolució més favorable com a conseqüència de la disminució de crisis i epidèmies. Al segle XIX va tornar a haver-hi una contracció demogràfica coma conseqüència de lesinvasions franceses i de la guerra peninsular.
Un cop introduïda en grans trets l’historia demogràfica portuguesa, tornem a l’any 1864, data en que es realitza el primer cens, amb 4.188.410habitants. Per veure l’evolució, afegim que l’any 1920 hi havien 6.032.991 portuguesos. Trobem, per tant, un creixement moderat entre aquestes dues dates, ( 0’65 de mitjana anual). A partir de 1920 esdevé...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PORTUGAL
  • PORTUGAL
  • Portugal
  • Portugal
  • Portugal
  • Portugal
  • portugal
  • Portugal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS