Pos una izquierda de los movimientos (català)

Páginas: 3 (532 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2011
Por una izquierda de los movimientos
El 15-M como espejo y como modelo

Per lògica el projecte descrit ha de respondre a una prioritat: la de construir des de ja, sense esperar eventuals iestèrils preses de poder, espais d'autonomia en els que s'apliquin regles de joc diferents de les que es fan valer en el capitalisme que patim. Encara que convé subratllar que aquest projecte té uncontingut diferent d'aquell que reivindica el desplegament d'esforços encaminats a aconseguir que els nostres governants modifiquin unes o unes altres polítiques, no hem de renunciar a que, tàcticament,aquesta pressió es faci també.
Com sigui, entre nosaltres sembla inevitable començar amb el rebuig del que ha suposat la idolatrada transició espanyola i, amb ella, l'ordre polític -la democràcia liberal-perfilat en torn de la Constitució en vigor. I sembla urgent plantar cara, en paral·lel, al que signifiquen uns mitjans de (in)comunicació dramàticament decantats al servei d'inconfessablesinteressos.
...Qualsevol projecte d'emancipació que vulgui ser tal ha de començar amb la certificació de que sempre hi haurà algun risc a l'aguait. Amb un llenguatge que és d'un altre època, CorneliusCastoriadis el va descriure con " el constant renaixement de la realitat capitalista en el sí del proletariat". Diguem-ho amb altres paraules: mai no hem d'oblidar que nosaltres mateixos formem partd'aquest sistema al que desitgem plantar cara, de tal manera que els seus vicis i aberracions es manifesten freqüentment en la nostra conducta. Per això és tan important que en totes les nostres iniciativeses mostri el ferm i llibertari propòsit de subvertir-lo o, el que és el mateix, d'abandonar l'imaginari de la jerarquia, de la tecnologia, del creixement del consum, de la productivitat i de lacompetitivitat.
Una tasca com aquesta és més necessària encara en un moment com el present, en el que, per reprendre la molt coneguda teorització de Walter Benjamin, i davant el col·lapse que se'ns ve a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Movimiento de Izquierda revolucionaria chilna
  • movimientos de izquierda en colombia
  • Movimiento de izquierda revoluvionario
  • Movimientos izquierdistas latinoamericanos
  • Movimiento de Izquierda Revolucionaria
  • movimiento de izquierda revolucionario
  • El 15M Como Movimiento Exclusivamente De Izquierdas
  • Movimientos de Izquierda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS