posa't a prova geo tema 6

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 18 de enero de 2014
1. SINTETITZA
a) Quina dimensió tenen la majoria de les empreses industrials espanyoles? Quins són els avantatges i els inconvenients d’aquest tipus d’empreses?
Les empreses predominants al nostrepaís són les petites i mitjanes empreses, que tenen l’avantatge d’adaptar-se més bé a les demandes del mercat i de presentar menys conflictes laborals, però no permeten que l’augment de laproducció repercuteixi a la baixa en el preu unitari, ni tampoc fer grans despeses en noves tecnologies.
b) Digues les millores que ha de fer la industria espanyola per competir en el mercat internacional.La industria espanyola presenta molt poques grans empreses i en canvi hi ha moltes PIMES (petites i mitjanes empreses), la productivitat espanyola és inferior a la de la UE, el nivell d’intensitattecnològica es baix i el percentatge d’inversió en R+D és insuficient. Tot això, que s’hauria de canviar, provoca una balança tecnològica deficitària, i el que s’hauria de fer es augmentar laproductivitat, millorar la intensitat tecnològica i mantenir la quota de mercat dintre la UE.
c) Què va representar per al sector industrial l’adhesió a la UE? Què representa en l’actualitat?
La industriaespanyola després de la seva entrada a la UE va viure un procés de modernització productiva, tot i que, a partir del 1990, va haver de superar una crisi, que es va fer més fort al 1993. A mitjans dels90 la industria espanyola havia esdevingut el sector més productiu gràcies a la modernització salarial i a la flexibilitat de la contractació laboral.


d) Explica els canvis tecnològics de latercera revolució industrial o etapa postindustrial.
e) Quines transformacions s’estan produint a la industria catalana actualment?
La industria catalana té el primer lloc en el conjunt de lescomunitats autònomes de l’estat. Ha tingut un descens de l’índex de producció i de l’ocupació industrial i ha patit canvis en el model industrial, en automatització i informatització i en la deslocalització...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Posa't A Prova Tema 6
  • Posa't a prova
  • Prova 6 Ano
  • Posa't a prova tema1 geografia 2n bat
  • Posat a prova tema 9
  • EXFIN GEO CONTESTADO 6
  • TEMA 6
  • TEMA 6

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS