Posible Activitat Sobre Les Patates Per Fer Amb Nens De Primaria

Páginas: 2 (492 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
Títol del tema a tractar: LA PATATA!
Explicació: La patata es un aliment basic que tothom tenim a les nostres cases però poques vegades ens fixem en ella com un element històric i social derellevància tant ara com en èpoques passades sense oblidar-nos del seu caràcter natural.
Punts a veure a la classe amb els nens:
-Segons la geografia: abans del descobriment d’Amèrica en els païsosoccidentals no es coneixia molts aliments que avui en dia gracies al comerç i a nous sistemes de conreu ja es poden trobar arreu del món com son la PATATA, la xocolata, els moniatos o el tomàquet, entrealtres.
-Segons els factors històrics: després del descobriment d’Amèrica i la importació d’aquests aliments al món occidental la patata va prendre moltíssima importància ja que era un aliment fàcilmentconreable i molt nutritiu. Va prendre gran rellevància en època de guerra per exemple en la segona guerra mundial en els camps de concentració o en la guerra i post guerra civil espanyola. Així persubsistir cuinaven la famosa sopa de patata. On bullien una patata sense pelar i poc neta una olla d’aigua i aquesta “sopa” es repartia entre els comensals amb el petit tros de patata que els pertocava.-Segons els factors naturals: La patata es un tubercle (no verdura ni fruita) que es fàcil de conservar i molt fàcil de que creixi en terra no gaire conreada ni abonada. A més com a fet curiós es potdir que no cal que plantis una patata sencera per que en neixi una patatera nomes un tros d’aquesta.


Propostes de treball i preguntes per realitzar als alumnes després de treballar el tema:-Geografia:
1. ¿En tots els països hi ha els mateixos aliments? Creieu que menja el mateix una família nord americana que un japonès? Coneixeu un aliment que es mengi en algun lloc que aquí no?
2.Possible procés experimental: plantar una planta de cicle vital curt com la llentia i fer que unes mostres tinguin llum i unes altres no. ¿Creixeran igual? ¿Per que? Llavors en països nòrdics on hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Glossari d'economia per a nens
  • Jocs per nens
  • joc interactiu per a nens
  • que hem de fer per conviure amb altres cultures
  • Activitat per facilitar la son
  • Guia per a fer un comentari de llibre
  • Guia per fer un comentari de text
  • Treball per fer de Quadern d'Aram

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS