Posicionament Cervesa Moritz

Páginas: 7 (1643 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2012
1. Identifiqueu i argumenteu els criteris de segmentació que es podrien utilitzar per al mercat de les cerveses. Quin o quins et sembla que està usant Moritz? Argumenteu la vostra resposta.

Personalment penso que qualsevol producte pot situar-se en qualsevol segment, és a dir, depenent del que busca la marca pot buscar segments, nínxols de mercat, grups locals o màrqueting un a un. Dependràdel posicionament i públic objectiu que cerqui la marca. No totes les marques busquen arribar al màxim nombre de clients, algunes s’especialitzen en grups com ja hem vist.

Per tant i des d’aquest pensament faré una explicació dels criteris de segmentació que considero possibles segons les estratègies que cerquin de les marques.

Criteris basats en les característiques dels consumidors.

1)Variables geogràfiques: Podem segmentar segons països més càlids o més freds. Cerveses més refrescants per lluitar contra la calor o amb més graus per combatre el fred. (Noruega o Brasil).

2) Variables demogràfiques.

a) El gènere: Podem segmentar les cerveses amb menys graus per a les dones, ja que normalment no els agraden les begudes alcohòliques amb molta graduació, i les mésfortes per a homes. (Estrella Damm de poca graduació i Voll Damm amb molta graduació).

b) Edat: El públic més jove normalment no té tants recursos econòmics amb la qual cosa busca cerveses econòmiques, en canvi la gent més gran pot adquirir cerveses més elaborades i més cares. (San Miquel, uns 60 cèntims la llauna. Vielle Bon Secours, uns 700 euros la botella, molt elitista.)

3) Variablessocioeconòmiques.

a) Nivell de renda: Segons la capacitat adquisitiva podem segmentar el mercat en cerveses cares i barates, les primeres reservades al tant per cent poblacional més baix el qual pot gastar-se molts diners en una cervesa, i les segones per un mercat més ampli però pot gastar poc diners per tant menys marge de beneficis.

4) Variables psicogràfiques.

a) Estils devida: Podem segmentar la cervesa per afeccions, interessos… Per exemple si és un país on la gent no surt gaire amb grups d’amics podem intentar crear un segment per què la gent begui a casa al sofà amb crispetes per exemple.

Criteris basats en el comportament del consumidor.

1) Segons el moment d’ús: Un bon moment pot ser amb el grup d’amics al bar durant un partit de futbol. Podem segmentarper aquest grup relacionant el plaer d’una cervesa amb la passió del futbol i unes grans amistats.

2) Segons els beneficis buscats: Podem diferenciar els consumidors de cervesa que busquen trobar un sabor especial i únic, uns altres que volen emborratxar-se ràpidament i de forma barata, uns altres volen trobar bon gust i poques calories.

3) Segons el nivell d’ús del producte: Per ales cerveses aquesta segmentació és clarament per als usuaris habituals ja que els que no ho son difícilment seran grans clients a no ser que busquem iniciar a l món de la cervesa la gent jove.

4) Segons el grau de lleialtat: Aquesta és molt important ja que els consumidors de cervesa són molt lleials a la que normalment beuen.

En el cas de Moritz podem observar diferents segmentacions. Enquant a característiques dels consumidors trobem.

En primer lloc una segmentació geogràfica basada en la comunitat autònoma de Catalunya. Per tant l’àmbit geogràfic és molt concret, tot i que preveu ampliar el seu mercat.

En segon lloc busca una segmentació segons l’estil de vida, busca aquella gent relacionada amb diferents àmbits de la cultura d’aquesta manera veiem com promociona actescom per exemple Moda FAD, premi internacional Terenci Moix, setmana gastronòmica de Girona…

Un altra segmentació de Moritz és segons l’edat ja que ha utilitzat el nom que ja existia feia molts anys, per tant conscientment o no, segmenta cap a un públic de més edat que recorda aquella cervesa.

En quant als criteris basats en el comportament del consumidor.

Trobem en primer lloc segons els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cervesa
  • Cervesa
  • Moritz
  • Cervesas
  • cervesa
  • cervesa
  • la nariz de moritz
  • posicionamento de marca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS