Posicionament marques de tònica

Páginas: 7 (1720 palabras) Publicado: 12 de junio de 2013
PRÀCTICA SOBRE POSICIONAMENT


Anàlisi del mercat espanyol de marques de tònica


El segment de tòniques a Espanya està experimentant un important desenvolupament degut a l’auge del gin-tonic, un còctel de tota la vida que és actualment el combinat de moda. El boom del gin-tonic, que agrada tant a homes com a dones, ha provocat que Espanya s’hagi convertit en el segon consumidor mundialde ginebra, superant els 22 milions de litres anuals (un 11% del consum total espanyol de begudes alcohòliques), segons un informe sobre el consum dut a terme per la Federació Espanyola de Begudes Espirituoses (FEBE).


Durant els últims anys s’està produint un canvi en els hàbits de consum, en els que s’observa tendències de consum més diürnes i un gust més sofisticat per part delsconsumidors. L’èxit del gin-tonic produit per aquests canvis en els hàbits de consum, ha fet que el segment de les tòniques creixi un 4% durant el 2012,segons dades de Nielsen ARMS. Per tant, podem dir que el proliferament de marques de tòniques va lligat al mercat de la ginebra.


La principal responsable del boom del gin-tonic va ser Hendrick’s, que va revolucionar el mercat de les anomenades ginebrespremium. Amb un gust més dolç i aromàtic, diferent de les ginebres de tota la vida i apte per a un públic més acostumat a la dolçor del ron i el whisky. La beguda es va rodejar d’una important campanya de màrqueting que va promocionar, entre d’altres coses, el prendre-la amb cogombre i no la tradicional rodanxa de llimona. Amb això podem observar que aquesta nova ginebra abasta un públic objectiumés ampli.


Tenint en compte el públic al que arriba i la força del boca a boca i de les modes, les marques comercials han sabut aprofitar aquest boom del gin-tonic per a crear, renovar i posicionar-se en el segment de les tòniques.


Posicionament actual de cadascuna de les marques de tònica


Les tòniques es poden classificar en dos tipus diferents: la tònica que es consumeix sola oamb una ginebra estàndard i la tònica premium, creada amb la finalitat de ser utilitzada en cocteleria, acompanyada també de ginebres premium.


A Espanya hi ha una gran varietat de marques de tònica, de les que destaquen:


Schweppes Tonic: una tònica amb l’objectiu d’arribar al màxim públic possible, oferint el producte en una àmplia gama d’envasos diferents. Es diferencia de la restajustificant que està elaborada amb ingredients completament naturals, sense additius ni colorants. El seu atribut més important és que és l’autèntica. Els preus del producte que es poden trobar en diferents establiments, en euros:
Schweppes Botanical Indian Tonic: tòniques premium amb diferents gustos botànics. L’envàs ha sigut renovat sota l’anomenada línia Heritage, presentant-se així una tònicamés moderna i de qualitat sense perdre l’essència original. Existeixen tres tòniques botàniques diferents:
Pimienta rosa, recomanada per a combinar amb ginebres especials, tequila blanc i whisky dolç.
Ginger & Cardamomo, per a ginebres orientals i rom blanc.
Azahar & Lavanda, ideal per a dry gins cítrics i vodka sec.


Schweppes Light Tonic: tònica light. De moment és únic al mercat i no técompetidors. Preus del producte en diferents establiments:
Fever-Tree Tonic Water: és la tònica premium amb major quota de vendes al mercat espanyol. L’alta qualitat i puresa dels seus ingredients li dónen un gust especial i d’alt nivell, a més, l’ús d’aquesta en una recepta del cuiner Ferran Adrià, ha emfatitzat més encara en els seus atributs de qualitat. Hi ha una variada gama de sabors enaquesta gama:
Indian Tonic Water
Mediterranean Tonic Water
Premium Lemon Tonic
Naturally Light Indian Tonic Water
Els preus d’aquest producte en diferents establiments:
Blue Tonic: clar exemple de renovació de marca. Abans coneguda com a Tónica KAS, es reinventa per a buscar el seu segment amb la nova tendència de ginebres. Opta per canviar per un envàs simplista amb cromatismes blaus,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tonicas
  • marques
  • Lo Que marQue
  • Marques
  • Marqués
  • posicionamento de marca
  • El marqués de sade: el marquès libertino
  • Sílaba tonica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS