Posicionament I Pla De Marqueting

Páginas: 11 (2513 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2012
13. POSICIONAMENT DE PRODUCTE I PLA DE MÀRQUETING

Activitats finals

1) A partir des resultats d’un estudi realitzat per Sondea en el qual es preguntava als enquestats . Els resultats es mostren en la taula següent:

a) Creus que aquests resultats són fruit de la casualitat? Per què?

Segurament, això no és casualitat. Associar la marca Coca-Cola amb la felicitat, és fabulós. Quanet trobes bé, en una situació agradable s’escau el consum del producte, però si et trobes malament llavors el producte es pot convertir en el remei per combatre l’estat de desànim.
Doncs, els fruits que recull l’empresa Coca-Cola, estan lligats a la publicitat i a l’enfocament d’aquesta. Mitjançant l’associació del producte amb la felicitat, el consumidor podrà afavorir la seva compra.Al seu torn, Halcón Viajes o Mc Donals, també utilitzen aquest tipus de posicionament, en el qual la imatge al consumidor associada a una il·lusió o emoció fa possible la pujada de venda del producte.
En canvi, La Caixa, un banc, associada amb el pagament, i per tant quelcom negatiu, ocupa els útlims llocs, ja que el consumidor no vol gastar diners.


b) Creus que és adequatl’espot de Coca-Cola ?


Des de sempre, Coca-Cola ha utilitzat eslògans com , o . Podria ser que la marca intenta reforçar aquests fantàstic posicionament amb aquest espot.
Personalment, crec que és un bon posicionament, ja que s’associa amb un sentiment, la felicitat. Si és relaciona el producte amb aquest sentiment, juntament amb un bo pla de marquètic, i se sap arribar alconsumidor, aquest producte tindrà una bona sortida al mercat, com la té Coca-Cola.


2) Ferrero, una marca de bombons, opta per la retirada del mercat durant els mesos d’estiu dels seus productes : Ferrero Rocher i Mon Cheri. Tant en el moment de la retirada com en el de la reincorporació d’aquests productes en el punt de venda aprofita per fer campanyes publicitàries. Quin posicionament pretén aquestamarca amb aquest fet?

El que intenta és diferenciar-se de la competència. Mitjantçant l’aparició dels productes estrella, solament en diversos mesos, fa que el consumidor l’assocïi a un producte de prestigi, ja que les altres marques es poden trobar tot l’any, i Ferrero es fa esperar fins a mesos més freds, és més difícil d’aconseguir.
Amb aquesta retirada en els mesos d’estiu, provoca en elconsumidor una il·lusió per a que surti el producte estrella, i el pugui comprar, ja que com he dit abans, la marca Ferrero pot tenir sensació de prestigi, riquesa.


3) Nestlé, amb la seva Caja Roja, ha aconseguit mantenir-se en el mercat, creant nous formats (per exemple la Caja Roja disenyada per Roberto Verino), fent edicions especials en determinats esdeveniments (per exemple l’aniversariGaudí), canvia el gust i la forma dels bombons...Què opines de l’estratègia d’aquesta empresa amb aquest producte?

És una estratègia de posicionament relacionada amb el producte, és a dir, amb alguna característica o propietat que té. Personalment, crec que està basada en un atribut específic, ja que pot estar caracteritzada per la innovació que produeix al llarg de la seva carrera en elmercat.
Penso que és un bona estratègia, ja que els cosumidors busquen la novetat, sense oblidar-se de la qualitat, la superioritat amb altres marques o el prestigi d’anys. Nestlé és una de les empreses que juga amb tots aquests components. Encara que canvii el gust i la forma dels bombons, el consumidor sap que és una marca en la que pot confiar, i si a sobre, canvien de format o de diseny, cridaràmés l’atenció d’aquest.


4) Imagina’t que ets l’encarregat de definir el millor posicionament pel teu producte: es tracta d’un iogurt baix en calories i amb bífids. Quin creus que seria el segment de mercat més adequat per al teu producte?

El segment de mercat més adequat per a un yogurt baix en calories i amb bífids, seria de dones joves i adultes, que no sobrepassin la maduresa.
El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pla de marqueting
  • Pla de marqueting cobertes ajardinades
  • Màrqueting ecològic i RSC
  • Pla De Marqueting Stevia
  • Modul4 Segmentament I Posicionament
  • LES DECISIONS DE MÀRQUETING I FINANCERES
  • Marqueting i cultura clàssica
  • Màrqueting semiòtic i desmarqueting

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS