Posiciones Quirurgicas

Páginas: 4 (866 palabras) Publicado: 29 de abril de 2012
POSICIONS QUIRÙRGIQUES:
* Decúbit Supí

Pacient sobre la seva esquena, braços assegurats, cames rectes i paral·leles, alineades amb la columna vertebral i l'esquena. És la posició més usada.Cures d'Infermeria en la posició decúbit supí:
- Cos perfectament alineat, amb les cames paral·leles (mai creuades, per risc de compressions).
- Braç de la venòclisi: recolzat en el seu suportcorresponent, però tenint cura que mai l'abducció sigui superior als 90 º, per risc de lesionar el plexe braquial. El braç contrari s'intentarà descansar en un altre suport igual, o si no, subjecte a l'arcd'anestèsia perfectament protegit i vigilant també l'abducció.
- Coixinets sota el cap i la zona lumbar. Si la intervenció es prolonga, realitzar canvis posturals del cap.
- En intervencionsprolongades: Protecció de talons de la pressió sobre la taula, amb un coixinet, prevenció del peu equí i embenat compressiu ascendent per millorar el retorn venós, depenent de les característiques delmalalt i intervenció.
- Si obesitat, ascites, tumoració abdominal o embaràs a causa del risc de compressió de la vena cava inferior decantar la taula uns 10 º cap a l'esquerra, per exemple amb una falcaque eliminaria la possible obstrucció, o en tot cas, utilitzant el comandament automàtic.

* Decúbit Pro

És la posició quirúrgica més problemàtica, tant per la seva difícil col·locació com pelsefectes fisiològics que comporta, de fet, alguns la qualifiquen com la posició menys fisiològica que existeix, sense oblidar el maneig impossible de les vies respiratòries per l'anestesista. Lesintervencions principals en aquesta posició es realitzen sobre el recte i columna vertebral.

Cures d'Infermeria en la posició prona: És fonamental començar ressenyant que per adoptar aquesta posiciócal voltejar al malalt un cop ha estat anestesiat en posició supina. Per a això, són necessàries almenys 6 persones que han d'efectuar aquesta maniobra de forma coordinada i cooperativa. És essencial...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • posiciones quirurgicas
  • posiciones quirurgicas
  • Posiciones Quirurgicas
  • Posiciones Quirurgicas
  • Posiciones quirurgicas
  • Posiciones Quirurgicas
  • Posiciones Quirurgicas
  • Posiciones Quirurgicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS