POSICIONS DINS MÓN HANDBOL

Páginas: 3 (597 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2013
POSICIONS DEL CAMP
CENTRAL
És el jugador de primer línea situat entre els dos laterals, que dintre el camp dirigeix el joc a través d’encreuaments i altres jugades diverses coordinades en totmoment amb aquest personatge com a principal protagonista. El central és l’eix de l’equip, la columna vertebral. Ell és el que mana l’atac i la defensa: marca les jugades, col·loca als jugadors iindica des de on deuen començar els atacs estàtics. Dirigeix l’atac i té un sentit tàctic per armar les jugades. No és tan rellevant la seva força o velocitat com visió de joc i destresa. En cas de errord’atac del equip contrari, el central és, normalment, la persona que rep la pilota del porter per iniciar el seu atac. En la defensa, el central, normalment, es col·loca en el centre de la líneadefensiva junt amb el pivot. El central parlaríem d’un jugador de 1a línia. Els dos millors centrals coneguts mundialment i que lluiten els dos pel títol de millors jugadors del món són Nikola Karabatic iIvano Balic.
LATERAL
Els laterals se situen un a cada costat del central. Sol ser jugadors ràpids, àgils, poc pesats i amb gran capacitat de salt. També són jugadors alts i corpulents amb unpotent llançament. Aprofiten el màxim terreny de joc per obrir els defensors i generar forats. Comencen les jugades d’atac estàtic des de la seva posició. Poden convertir-se en una font constant degols quan es juga contra defenses obertes. S’utilitzen per trencar defenses tancades des de la línia de 9 metres. Són els que assisteixen en la majoria de ocasions als extrems per la seva proximitat.Els laterals són jugadors de 1a línia. El millor lateral esquerra presentment és Mikkel Hansen i el millor lateral dret és Laslo Nagy.
EXTREM
Els extrems es col·loquen un a un costat dels laterals.Solen ser jugadors ràpids, àgils, poc pesats i amb gran capacitat de salt. Aprofiten al màxim el terreny de joc per obrir les defenses i generar forats. Comencen les jugades d’atac estàtic des de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Handbol
  • Handbol
  • handbol
  • Handbolista
  • HANDBOL
  • Handbol
  • HANDBOL
  • Handbol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS