Post Impressionisme

Páginas: 2 (486 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2015
Post impressionisme
Mateix Context històric + final: sorgeixen impressionistes i postimpressionistes.
Denominen post impressionisme a la tendència dels darrers impressionistes que davant d’un certacomodament dels primers impressionistes decideixen començar de nou la investigació, cercar elements innovadors i portar-los fins a les últimes conseqüències.
El post impressionisme recupera laimportància del dibuix (tornen a dibuixar) i es preocupa no només per captar la llum sinó també la expressivitat de les coses i les persones il·luminades.
4 pintors donen vida a aquesta nova tendència:Cezanne, Gauguin, Van Gogh i Toulouse-Lautrec. Els dos primers tenen una vessant més intel·lectual i els dos segons tenen una vessant més sensorial. Cadascun d’ells trobarà diferents camins d’expressióque seran l’inici pels moviments plàstics del segle XX.
Els jugadors de cartes – Paul Cézanne
Fitxa tècnica
Autor: Paul Cézzane
Títol: El jugador de cartes
Cronologoia: Finals del segle XIX
Tècnica:Oli sobre tela
Temàtica: Escena costumista
Estil: post impressionista
Temàtica: Museu d’Orsay
Autor: Paul Cézzane
Destaca pels seus quadres senzills, nítids, on un dels elements més importants és elcolor donat que subratlla la forma mitjançant el color en lloc de diluir-la com feien els impressionistes. Les seves obres són molt nítides i treballades, el segon caràcter important de la seva obraés el caràcter geomatitzant de les seves obres que seran el primer precedent del cubisme del segle XX. Un altra element molt important dins de l’obra de Cézzane són les natures mortes (bodegones).Obres importants de l’autor: Jugadors de cartes, Pomes i taronges, La dona i la cafetera.
Anàlisi formal de l’obra
Composició: En aquesta obra es veuen dos personatges jugant a cartes i al mig de latela però desplaçat una mica cap a la dreta una ampolla que fa d’eix de simetria. Això fa que el jugador de l’esquerra el veiem sencer mentre que el jugador de la dreta queda tallat per la vora del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • impressionisme
  • Impressionisme
  • Impressionisme Musical
  • Post
  • Post
  • Post
  • Post
  • Poster

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS