postimpresionisme

Páginas: 2 (474 palabras) Publicado: 8 de abril de 2014
Postimpressionisme

El postimpressionisme és el conjunt d'estils pictòrics de finals delsegle XIX principis del XX que sorgiren després de l'impressionisme. Fou tant una extensió del'impressionisme com un rebuig a les seves limitacions. Els postimpressionistes van continuar fent servir colors vius, una aplicació compacta de la pintura, pinzellades distingibles i temes de la vida real, peròvan intentar posar més emoció i expressió a la seva pintura.

Tot i que sovint exposaven junts, no es tractava d'un moviment en equip. Treballaven en àrees geogràfiques diferents entre sí - Van Gogh aArle, Cézanne a Ais de Provença. Tant les seves formes més exagerades com l'ús del color, estructura i línies van preparar el terreny per als estils que seguirien més endavant durant el segle XX. Elcrític d'art Roger Eliot Fry va ser el primer a fer servir el terme postimpressionisme per referir-se al grup dels Nabís.

Alguns dels postimpressionistes són Paul Cézanne, Paul Gauguin, HarryLachman, Henri Rousseau, Georges Seurat, Henri de Toulouse-Lautrec i Vincent van Gogh, entre d'altres.

Cèzanne
Paul Cèzanne, pintor de l'espai i el volum, és un artista que evoluciona del'impressionisme a la protoabstracció i el cubisme. Per a Cèzanne, l'art és una creació mental.
Pretèn capta tot alló que la realitat té d'estable. Com que també la natura pot reduir-se a volums geomètrics, cosesi persones pateixen una estabilització: cubs, cilindres, esferes, i el color i el contrast càlits i freds ajuden a destacar el relleu.
Abandona la perspectiva lineal, i crea perspectives des delsdiferents punts de vista. Estableix les bases del cubisme. Pinta personatges, natures mortes, retrats, amb una pinzellada que evolucuiona d'un aspecte grumullós amb pinzellades breus, fins a pinzelladesfines juxtaposades que aconsegueixen expressar el volum.

Paul Gauguín
Paul Gauguin Gauguin, en un primer moment amic de Van Gogh, s'instal.là amb ell al sud de França, però, decebut del món...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • postimpresionisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS