potència contractada

Páginas: 4 (800 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2014
INTRODUCCIÓ
Es tracta de fer un estudi per veure si la potència elèctrica que tenim contractada és la adequada. Primer de tot mirem quin tipus de servei tenim contractat.

Tenim un servei dediscriminació horària. Mirant la pàgina web d’Iberdrola ens explica en què es basa aquest tipus de tarifa:

“es la tarifa de electricidad perfecta para los hogares con discriminación horaria y potenciacontratada igual o menor a 10kW. La discriminación horaria establece varios precios según el momento del día en que se consume la electricidad, diferenciando en período punta y período valle. Lostramos horarios de cada período varían en invierno y verano.

El período punta comprende un total de 10 horas, que en invierno va de 12h a 22h, y en verano de 13h a 23h. En este período no conviene usaraparatos que consuman mucha energía (lavadoras, plancha, calentadores…).

El período valle comprende un total de 14 horas, que en invierno va de 22h a 12h, y en verano de 23h a 13h. Es el períodoideal para poner lavadoras, planchar, calentar la casa, etc… ya que el precio de la electricidad es más barato.”

Segons ells, diuen que és la “tarifa perfecta”… Serà veritat? Mirant una facturaveiem que el preu que paguem de dia és de 0,200508€/KWh i de nit 0,089094€/KWh. És bastant evident que pagarem molt menys si la majoria del consum el fem de nit, i efectivament és així. El consum de nites multiplica per 5 respecte al de dia. És degut sobretot al tenir calefacció elèctrica, els quals funcionen de nit i, com disposen d’acumuladors, durant el dia ja no consumeixen.

Ara ja em vist eltipus de servei que tenim contractat amb la companyia i sembla que és el més idoni, tot i així ara analitzarem més a fons la factura.


POTÈNCIA
Ajustar la potència contractada de la nostra llarés important perquè si contractem molt per sobre del consum habitual, estarem fent una despesa innecessària, per altra banda si ens quedem curts patim el risc de que l’interruptor de control de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contractes
  • Contractos
  • Contract
  • Contract amendment
  • Contract efficent
  • Contracte D'Opcions
  • Contracto indefinido
  • Contract killing

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS