potabilització i depuració de l'aigua

Páginas: 9 (2109 palabras) Publicado: 23 de julio de 2013



Índex
















Potabilització i depuració de l’aigua:
La potabilització i depuració de l’aigua és un tractament que es fa servir a l’aigua, on es separa la contaminació de l’aigua, però no l’elimina. La potabilització i depuració són necessàries per que les persones puguem veure aigua sense riscos
La potabilització

Que és lapotabilització?
La potabilització es un seguit de processos que transformen les aigües naturals aptes per el consum, és a dir, potables. La potabilització consta de un seguit de processos físics i químics.
Amb la potabilització s’intenta aconseguir qualitat microbiològica, transparència i absència de salinitat i substàncies tòxiques. Per aconseguir-ho és necessària l’obtenció d’aigua amb poca matèriaorgànica i eliminar-ne les substàncies tòxiques. Per evitar el gust de clor es pot utilitzar clor poc reactiu i combinar-lo amb altres mètodes desinfectants com els raigs ultra violats o dissolució d’ozó.

Com funciona la potabilització?
Una planta de potabilització funciona amb sis fases: La primera fase, la segona fase, la tercera fase, la quarta fase, la cinquena fase, i la sisena faseEn la primera fase, l’aigua que consumim tots els dies s’envia a les plantes potabilitzadores a través del riu, on un conjunt de electrobombas del riu la recapta. Un cop recaptada, les bombes transporten l’aigua cap a la càmera de carga. Durant el trajecte del riu cap a la càmera de carga, hi ha un seguit de reixes que retenen qualsevol tipus de sòlid o peix.
En la segona fase, un cop arribadal’aigua a la càmera de carga, se li agrega un coagulant de sulfat d’alumini. El sulfat d’alumini (carga positiva) desestabilitza la suspensió de la argila (carga negativa) i això fa que s’agrupi. Al agrupar-se forma partícules de mides mes grans anomenades flocs.
La tercera fase s’anomena decantació. Aquesta tècnica treu l’argila de l’aigua. L’argila va a parar a un dipòsit, mentre que l’aiguasegueix el seu camí habitual.
En la quarta fase s’utilitzen els filtres, on a través de unes boquilles, l’aigua passa amb les restes de argila que no han tret de la decantació. Les restes van al mateix dipòsit de la tercera fase.
La cinquena fase s’anomena cloració. En aquesta fase s’hi aboca el clor per si alguna bactèria hagués pogut arribar a aquestes altures de desinfecció. El coagulant de sulfatd’alumini que es posa a la segona fase, provoca acides a l’aigua. Per això es necessari abocar-li cal per equilibrar. La cal també serveix per no deteriorar els tubs per on passa.
Finalment, a la sisena fase, l’aigua es emmagatzemada com a reserva per si algun dia hi ha una averia i la ciutat no es quedi sense aigua. La resta d’aigua és distribuïda.
La depuració

Que és la depuració?
Ladepuració consisteix en depurar l’aigua per poder-la retornar a la natura amb les millors condicions possibles. Aquestes aigües provenen de cuines, banys, comerços, etc.. La depuració d’aigües residuals consisteix en l’eliminació de les impureses que ha anat acumulant l’aigua utilitzada. Aquest és el pas previ per poder retornar-la al medi natural amb els mínims riscos ambientals o per destinar-la aaltres usos secundaris. La depuració es basa en quatre tractaments que són els següents: pretractament, tractament primari, tractament secundari, i tractament terciari.






Com funciona la depuració?
El pretractament és un tractament físic/químic que s’inicia al passar l’aigua per reixes i tamisos per eliminar-ne els residus sòlids i les restes de menjar que arriben a la depuradora.Després, les aigües passen per un tanc allargat en el qual s’injecta aire anomenat desarenador i desgreixador. Al injectar aire els olis suren i les sorres que no han quedat retingudes durant l’operació de desbast queden al fons. Seguidament, es fa servir la neutralització on els residus líquids de característiques àcides o alcalines (PH àcid o bàsics) es fan reaccionar amb àcids o bases per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DEPURACIÓ, POTABILITZACIÓ i ESTALVI D'AIGUA
  • Captació i potabilització Distribució
  • CARBONSTS I BICARBONATS A L'AIGUA
  • El Sulfat De Coure I L'Aigua
  • L'aigua
  • L'aigua
  • Elogi De L'aigua!
  • problemes de l'aigua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS