práctica sobre la nación

Páginas: 3 (565 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2013
Introducció a la Ciència Política
Pràctica La nació
Llegeix el pròleg a l’edició espanyola de Allen BUCHANAN, Secesión (Ariel, 2013).
1.-Segons l’autor, si la majoria de la població d’unterritori vol la independència, és legítim que els sigui concedida? Per què?
Hi ha secessionistes catalans que han argumentat la independència de Catalunya a partir de la democràcia, que si la majoria dela població d’aquesta nació hi està d’acord, endavant. Però l’autor del llibre no està d’acord amb aquest argument, ja que, exposa que la democràcia es veuria afectada al disposar als ciutadans de lasecessió tant senzilla d’aconseguir perquè apareixeria una minoria que amenaçaria d’independitzar-se i el Govern es sentiria obligat a fer-los cas; per altra banda, per a obtenir una democràcia establei que funcioni, s’han de conèixer les voluntats dels ciutadans i si aquests varien a l’independitzar-se, complir les voluntats dels ciutadans per part del Govern seria molt difícil.
2.-Quinsexemples de secessions consensuades cita l’autor?
L’autor cita com a exemple al Regne Unit, amb la proposta de secessió negociada d’Escòcia declarada públicament pel Primer Ministre; a Canadà, es va dur aterme la secessió de Quebec quan ho dictà el Tribunal Suprem de Canadà; i per últim, la secessió exitosa de Noruega front Suècia el 1905.
3.-Segons la teoria de l’autor, quines injustíciesjustifiquen la secessió? Segons l’autor, alguna seria aplicable al cas català?
Les injustícies que justifiquen la secessió són les següents: la annexió injusta del territori a un estat sobirà; la violaciómassiva de drets humans fonamentals; la redistribució discriminatòria continuada i greu; i la vulneració, per part de l’Estat, de las obligacions del règim autonòmic interestatal o la negativacontinuada a negociar una forma d’autonomia interestatal adequada.
Segons l’autor, Catalunya podria aplicar la injustícia de la redistribució discriminatòria però per fer-ho s’hauria de demostrar que les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo practico sobre las naciones unidas
  • Ensayo sobre la nacion
  • Investigacion sobre el desarrollo de las naciones
  • Ensayo sobre nacion estado colombiano
  • sobre la riqueza de las naciones
  • Ensayo sobre la riqueza de las naciones
  • Practicas sobre impuestos sobre la renta
  • Trabajo Práctico N2 Autoridades De La Nacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS