Prac Tema 1

Páginas: 9 (2215 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2015
Principio del formulario
Tema 1: La ciència econòmica de l'empresa (pràctica)

1. El Departament de Comptes per Pagar de Ford

"Pressionada per la forta competència japonesa, la gegantesca Ford Motor Company tenia un seriós problema: tenia molt greix que tallar. En el seu departament de Comptes per pagar (DCP), prop de cinc-cents empleats s'involucraven amb un mar de papers per a solucionarproblemes i pagar als proveïdors. Un total de 14 punts d'una varietat de fonts (registres de recepció, ordres de compra, factures, etc.) haurien de contrastar-se i coincidir entre si. Un simple retard de qualsevol document significava hores i hores per a trobar la informació correcta, retards en els pagaments i proveïdors molests. El procés era convencional. El departament de compres (DC) enviava unacomanda de compra al proveïdor, amb còpia per al departament de comptes per pagar. Quan el material que enviava el proveïdor arribava a la recepció de Ford, un empleat omplia el formulari descrivint el material rebut i ho enviava al departament de comptes per pagar. Mentrestant, el proveïdor enviava a aquest mateix departament la factura corresponent.
A partir de llavors, el departament de comptesper pagar havia de conciliar tres documents: la comanda de compra (PC), el formulari de recepció i la factura del proveïdor. En el 80% dels casos, la conciliació era possible i el Departament de Comptes per pagar emetia el pagament al proveïdor. Però en el 20% dels casos proporcionaven vertadera confusió que significava pèrdua de temps per a tots. La Ford va decidir implantar un sofisticat i carsistema informàtic per a agilitar el procés i va aconseguir una reducció del 20% en el personal. L'eufòria va durar fins que els directius de Ford van visitar Mazda a Japó, de la qual Ford estava adquirint part del capital. Impressionant: Mazda tenia tan sol 5 empleats en el departament de comptes per pagar. Tot en aqueix lloc fluïa tranquil·lament. Ford va decidir llavors fer una reingenieria detot el procés de pagament als proveïdors. Amb la reingenieria va canviar tot. La factura i els tres documents es van eliminar. La paperassa es va substituir per un procés àgil, simple i ràpid en què la verificació i el control es fan directament en l'ordinador. L'ordinador del departament de Compres emet una comanda al proveïdor i informa en una base de dades online. En rebre el material, larecepció verifica la comprar pendent en la base de dades. Si correspon, es pressiona una tecla per a informar de l'arribada del material i l'ordinador emetrà automàticament el xec al proveïdor en el termini previst. Si no correspon, la recepció retorna el material al proveïdor. En realitat, el redisseny del procés quasi va eliminar la necessitat del departament de comptes per pagar. Aqueix departamentva conservar únicament el 5% del personal que tenia anteriorment.

a) L'article mostra alguns dels inconvenients del model burocràtic. Qui és l'autor que va inventar el model burocràtic o burocràcia?, quins són els inconvenients o problemes que pot tenir la burocràcia? quins d'aqueixos problemes es reflecteix en el text?
b) Què significa la reingenieria? De totes les funcions del procésd'Administració, quin es veu més afectada per la reingenieria?

2. L'Administració Científica en l'arsenal de Watertown.
L'exèrcit nord-americà es pot considerar una de la primeres empreses que van posar en pràctica els principis de Taylor. El general William Crozier, encarregat de les armes i els subministraments militars, volia utilitzar els principis de l'administració científica en les indústries demunicions i en l'arsenal de Watertown, on es produïen i emmagatzemaven armes. Va contractar consultors que implantaren les noves tècniques científiques d'administració, els qui van identificar 24 causes d'ineficiència i acompliment insuficient: falta de sistema adequat de subministraments, modificacions administratives, descoordinació del treball en algunes seccions, eines inadequades, pèrdua de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prac 1
  • 1 Prac Refrigeracion
  • prac. 1 electronica de potencia
  • Humanidades prac 1
  • Electro Prac 1
  • ERGONOMIA Prac 1
  • Informe Normal 1 Prac 1y2
  • Tema 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS