practic

Páginas: 2 (437 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2014
GENS HOX
Els gens hox són una família de gens homeòtics que regulen altres gens per factors de transcripció i tenen la funció de coordinar i establir el patró d'estructures durant eldesenvolupament embrionari.
Aquests van ser identificats per primer cop en la mosca de la fruita, Drosophila melanogaster, gràcies a les alteracions que provoquen quan estan mutats. Aquestes alteracionsconsisteixen en l'adquisició per part d'un segment de la mosca de les estructures pròpies d'un altre segment, com per exemple l'adquisició de potes on hi hauria d'haver antenes, o d'un segon parell d'ales on hihauria d'haver alteris1.
La família gènica Hox ha estat trobada en tots els organismes analitzats, amb un nombre variable de gens depenent de l'organisme i del fílum al qual pertany. En general, elsorganismes més simples en tenen menys i els més complexos en tenen més, com la mosca de la fruita, que en té 8, i els ratolins, amb 39.
Com és possible que la mutació d'un o dos gens produeixi unatransformació fenotípica tan notable com l'aparició d'un òrgan complet en un lloc que no correspon? Es necessiten centenars de gens actius per crear les ales i potes amb ubicació normal. Els genshomeòtics actuen com gens mestres, ja que dirigeixen l'activitat de diversos gens subordinats. Seguint amb l’exemple de Drosophila melanogaster, hi ha un gen homeòtic que dirigeix ​​la formació de l'ull.Per al desenvolupament d'una estructura tan complexa com aquesta, s’ha de controlar l'expressió del voltant de 2500 gens que codifiquen per les proteïnes que donen estructura i funció a l'òrgan.D'aquesta manera un sol gen homeòtic ha de ser capaç de coordinar tota la cascada de regulació.

Com actuen i on es localitzen els gens homeòtics? El producte de traducció dels gens homeòtics sónproteïnes reguladores de gens. Els gens homeòtics tenen una seqüència molt conservada anomenada caixa homeòtica, que a la proteïna, dóna origen a una regió anomenada homeodomini que té la funció de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practicas
  • Practicas
  • Practicas
  • Practica
  • Practica
  • Practica
  • Practica
  • Practicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS