Practica 1

Páginas: 4 (929 palabras) Publicado: 13 de junio de 2012
Pràctica 1
Colom, M. (2000). Algunos “mitos” de la Psicología: entre la ciencia y la ideología. Psicothema. Vol 12, núm 1. Pp. 1 – 14.













Clara Ferrer Fernàndez
Psicologiade la Personalitat
Professora: Imma Grande
Curs 2011 - 2012
1. Coneixem o admetem algun dels mites dels que parla?

En termes generals, es coneixen les crítiques existents vers lacientificitat de la psicologia, ja sigui referent als testos psicològics com a les diferents visions que presenten els autors sobre alguns aspectes de la disciplina. Tanmateix, els mites que l’envolten, sónla gran majoria desconeguts.

No obstant, el mite més conegut en el camp de l’educació i la psicopedagogia és el referent a l’Efecte Pigmalió, ja que, és molt comú que es plantegi i es tingui encompte el que aquest proposa. Aquest és un succés per el qual una persona o grup aconsegueix els seus objectius o metes, gràcies als desitjos i influències d’una persona o factors externs. De fet, estracta d’un mite força admès, ja que en el món educatiu actual encara es considera que les expectatives que els professors sobre l’alumnat influeixen directament en el rendiment acadèmic d’aquests.Així mateix, també es coneguda la crítica a la inevitable influència de la ideologia dels científics que practiquen la psicologia, ja que aquest és un fet totalment extrapolable en qualsevol àmbitprofessional, també en la psicopedagogia. No obstant, tenint en compte que la psicologia és una ciència empírica, és important garantir uns coneixements el màxim d’objectius i científics possible.En conclusió, podem dir que les idees principals del text son força conegudes entre les persones no especialitzades en psicologia, fins i tot hi ha algun dels mites que és força conegut i admès per lasocietat en general. D’aquesta manera, resulta interessant el postulat que adopta l’autor, ja que proporciona una idea global de les contradiccios que envolten la psicologia i d’aquesta manera,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica 1
  • practica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • Práctica 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS