PRACTICA 2 HISTORIA ADE

Páginas: 7 (1685 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2014
2. Primera revolució industrial i innovació tecnològica
2.a. Defineix el concepte d'invent i el d'innovació. Posa un exemple.
Un invent és un dispositiu o tècnica nova. Un dels exemples seria la càmera inventada l'any 1826 per William Talbot, aquest invent ens permet il·lustrar d'una manera nova les imatges en paper.
El concepte d'innovació és l'aplicació de noves idees, conceptes,productes, serveis i pràctiques amb la intenció de ser útils per el increment de la productivitat. Un exemple seria per exemple en el cas de la càmera passar a fer-les digitals.
2.b. Explica breument els principals invents de la revolució industrial
Industria tèxtil:
-1733 llançadora volant de Kay: Va permetre que als telers manuals es passes de necessitar una persona i no dos. La producció augmentaràun 50%.
-1764 Màquina de filar de Jenny de Hargreaves produeix 3 o 4 vegades més que les antiges.
-1769 Water Frame de Artwright la primera màquina moguda per aigua.
-1779 La mule de Crompton unió de la Jenny amb la Water Frame, són màquines per a les primeres fàbriques i serà la primera que incorporarà la màquina de vapos.
-1820 Teler Sharp and Roberts de Manchester teler que funcionaràperfectament amb la màquina de vapor.
Industria de la energia:
-1709 Darby, màquina que calenta el carbó per eliminar impureses en forma de gasos.
-1712 Newcomen màquina de vapor que gastava molt combustible.
-1769 Watt Millora la Newcomen fican un condensador separat.
-1781 2a màquina de vapor de Watt amb millores que fan que el rotament passi a ser rotatori.
Industria de la siderúrgia:-1783-1784 Henry Cort pudelat i laminat. Amb el pudelat s'aconseguira donar diferent contingut de carboni al ferro i així poder treballar-lo i laminar-lo.
Ferrocarril:
-1771-1833 Richard Trevithick primera locomotora per vies de ferro colat però aquestes es trencaven.
-1781-1848 George Stephenson primera linea de ferrocarril Manhester - Liverpool

2.c. A partir de la lectura sobre James Watt(pp. 8 a 11), indica breument quines han estat les dues aportacions bàsiques d'aquest inventor a la revolució industrial.
La primera aportació de James Watt va ser el fet de que ell crees una empresa de reparació d'aparells de mesura dins de la universitat això el permetia estar completament lligat als avenços tecnològics dels investigadors. Aquest model de col·laboració universitat- empresa seràadaptat a les industries modernes d'alta tecnologia ja que tindrà els laboratoris estretament lligats ambla investigació.
La segona aportació de James Watt a la Revolució industrial és la màquina de vapor amb un condensador separat, aquest macroinvent va ser el resultat de reparar i millorar l'antiga màquina de vapor amb això es va aconseguir estalviar en carbó i fe que tingues una rendibilitatmolt mes alta.
En lloc de tenir un cilindre la màquina de Watt en tenia dos així s'aconseguia mantenir la temperatura i no s'havia d'esperar a que el cilindre es refredes i escalfes del tot, per tant era una màquina molt eficaç energèticament. Aquesta nova aportació es va aplicar en el ferrocarril, en maquines de filar i teixir, ...
2.d. Bibliografia i fonts utilitzades.

3. Laindustrialització a Europa
3.a. Representa en un gràfic de línies les dades de 1870, 1890 i 1910 de Gran Bretanya Bèlgica, Alemanya, França i Itàlia (taula 3.2,pàg. 5)
3.b. Explica el resultat, utilitzant les dades de les pàgines 4 i 5
3.c. Quan s'inicia la industrialització catalana, en quin moment té la seva mecanització i quins productes protagonitzen aquest procés?
La industrialització catalana es vainiciar en el segle XIX quan va experimentar un procés d’industrialització com en altres països europeus. El motor d'aquest procés va ser la industria tèxtil i el ferrocarril.
Les màquines i el vapor van passar a ser noves fonts d'energia i van substituir la feina manual. Les conseqüències van ser el pas de tallers artesans i la producció domèstica a les fabriques i les colònies industrials....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica 2 Volkswagen ADE
  • PRACTICA 2 ADE
  • Práctica 2 Historia económica
  • Practica 2. Historia Del Derecho.
  • PRACTICA 2 HISTORIA ECONOMICA
  • practica ade
  • PRÁCTICA 4 ADE 1
  • Ade Practica 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS