Practica biologia

Páginas: 2 (465 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
































ADRIÀ AMELA
Biologia 2nBatx
10.12.2012
Toni Valls

Objectius: Reconeixement de lípids, si són son solubes o no, reconèixer lípidssaponificlables, reconèixer la presència de dobles enllaços en lípids.


Material:

-Tubs d’assaig
-Tub d’assaig gran
-Bunsen
-Aigua destilada
-Etanol
-Acetona
-Toluè
-Lauril sulfat desodi
-Dissolvent Sudan III
-Oli
-NaOH (hidròxid de sodi)
-Ciclohexè
-Oli de vaselina
-Aigua de brom


Procediment experimental:

1.Solubilitat

-En aquesta primera prova, agafarem 5 tubsd’assaig i posarem a cada un dos dits de cada dissolvent ( un dissolvent a cada tub). Al cinquè tub posarem dos dits d’aigua i una punta d’espàtula de lauril sulfat de sodi sòlid.
Tot seguit afegim acada tub dos dits de la solució problema, l’oli, i agitem els tubs fort. Observem els que són solubles amb l’oli i els que no i anoem els resultats (a la taula del final de la pràctica).

2.Tinció ambSudan III

-En aquesta prova agafarem un tub d’assaig amb dos dits d’aigua destilada i afegirem 2 o 3 gotes de Sudan III. Tot seguit, afegim dos dits d’oli i agitem uns instants. El colorant quedaa dalt del tub, es tracta d’un lípid liposoluble (resultats al final de la pràctica).

3.Saponificació

-Aquesta prova és més llarga i serveix per determinar la saponificació d’un lípid. Primer detot, agafem un tub d’assaig més gran i afegim amb l’espàtula 4 o 5 pastilles de NaOH sòlid junt amb unes gotes d’aigua, just fins cobrir-les. Agitem una mica perquè es dissolguin les pastilles.
Acontinuació, afegim dos dits de la solució problema i un dit d’etanol. Tapem el tub amb un tap de goma i agitem molt fort. Sí surt bé, el lípid saponificable es tornàra sòlid, es formarà un sabó.
Arabe la segona part de la prova. Extraiem el sabó del tub amb una espàtula. Tot seguit anem a extreure el glicerol del sòlid. Agafem un tros de lsabó amb l’espàtula i el posem en un tub d’assaig....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica de biologia
  • Practica de biologia
  • practica biologia
  • práctico de biología
  • PRÁCTICA DE BIOLOGÍA
  • practica biología
  • Practica De Biologia
  • biologia practica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS