practica biologia

Páginas: 3 (705 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014
Pràctica: 1

Prova de Fehling

En què consisteix:
Consisteix en mesclar el reactiu de Fehling que s'utilitza per a la determinació de sucres reductors, ja que detecta els grupsaldehid que aquests contenen. El reactiu de Fehling és una mescla de dues solucions (Fehling A i Fehling B), la composició de les quals pot variar lleugerament.

Procediment:
- Primerament, vamagafar quatre tubs d'assaig i cada un dells, els vam omplir de 2ml de glúcid. (Glucosa, sacarosa, maltosa i midó)

-Tot seguit, vam introduir 1ml de reactiu de Fehling A i 1ml de reactiu de FehlingB amb l'ajuda d'una pipeta. (Nota: La mostra va agafar un color blabós.)

- A continuació, vam escalfar les mostres amb l'ajuda d'una bombona de butà.

- Ens en varem adonar que la glucosa, lasacarosa i la maltosa, agafaven un color vermellós. Cosa que volia dir que tenien carbonis lliures i pasaven H+ al reactiu. La qual cosa vol dir que aquests glúcids són reductors.

- En canvi, almateix temps, vam poder observar que això no passava amb el midó. Ho vam interpretar com que el midó, no té carbonis lliures, per tant, només està format per enllaços dicarbonílics.

- Per finalitzar,vam trencar els enllaços del midó a través de la hidròlisi (afegint HCl i NaOH). A continuació, vam tornar a repetir la prova i ens en vam adonar que aquest cop, sí que havia reaccionat. Cosa que vamexplicar a conseqüència de la ruptura dels seus enllaços.

Resultats i conclusions:
Segons els resultats de la taula, els vam interpretar segons el tipus d'enllaç que contenia el glúcid, ja que elsglúcids amb enllaç monocarbonílic, eren reductors i els glúcids amb enllaç dicarbonílic no.



Taula de resultats:

Glucosa
Maltosa
Sacarosa
Midó
Aspecte
amorf
amorf
cristal·lí
amorfColor
blanc
blanc
blanc
blanc
Hidrosolubilitat



Sí (Però menys que els altres glúcis)
Gust
Dolç
Dolç
Dolç
Dolç
Fehling
+
+
+
-
Fehling despres de la hidròlisi
/
/
/
+...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica de biologia
  • Practica de biologia
  • practica biologia
  • práctico de biología
  • PRÁCTICA DE BIOLOGÍA
  • practica biología
  • Practica De Biologia
  • biologia practica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS