practica biologia

Páginas: 10 (2415 palabras) Publicado: 26 de diciembre de 2014
1 Pràctica de Biologia Nº 1.
Procés d’elaboració d’ un tall estratigràfic.
1.1 Objectiu de la pràctica: Observació i anàlisis d’un mostra de capa pictòrica, mitjançant la realització de talls pictòrics, estratigrafies i làmina prima, per tal d’analitzar els diferents pigments continguts a les mostres.
1.2 Materials emprats:
Vareta de vidre.
Xeringa.
Serra de diamant.
Got deprecipitat.
Pinces.
Motlle de silicona.
Campana de gasos.
Porta objectes.
Pegament de contacte ( Loctitte).
Paper de vidre ( diferents gruixos).
Resines. ( per les embuticions).
Agulla emmanegada.
Lupa ( 4 augments).

1.3 Procediment:
En primer lloc haurem d’identificar el que vegem, que és el que tenim com a mostra per tal de realitzar posteriorment les analítiques pertinents.
Aquestaprimera observació s’ha realitzat amb una lupa de 4 augments i s’ha realitzat una petita descripció del que tenim.





Descripció de la mostra:
Mostra extreta de l’obra pictòrica, “Paisatge fluvial” amb número de registre P2020064.
Aquest fragment d’uns 2mm de diàmetre, es va trobar despresa sobre la capa pictòrica. Possiblement pertany a un dels núvols. Es va trobar en el moment deprocedir a l’empaperat de protecció, per tant la mostra també es troba empaperada.














Observació amb lupa de 4 augments.

Un cop realitzada la observació i descripció de la mostra, procedirem a realitzar l’embutició. Aquest procés es realitzarà amb una resina en la qual es dipositarà el fragment de mostra que volem observar. El procés ha estat el següent:
Amb un petit cubde resina ja endurida, farem una secció, i aquesta secció ens servirà com a llit per a les mostres. Aquest fragment d’uns 1,5 cm de gruix, es talla amb una serra i es poleix amb paper de fibra de vidre.



Llit de la mostra


Un cop polit es col·loca la mostra sempre amb la capa de superfície en contacte amb el cub sòlid. En aquest procés ens podem ajudar de pinces i lupa. La mostra had’estar prop de la vora.



Resina
Capa pictòrica
Mostra


Per tal de fixar la mostra s’ha fet servir una gota de la mateixa resina que després farem servir per cobrir la mostra.
Un cop fixada farem servir el motlle de silicona , o petit contenidor deformable, per introduir el llit de resina amb la mostra, i dins d’aquest motlle vessarem la resina fins que cobreixi lamostra, i deixarem catalitzar la resina fins que endureixi.

La resina ha estat elaborada de la següent manera:
S’agafa amb una xeringa la quantitat de resina determinada (segons la quantitat que es vulgui fer, partint d’una recepta estàndard).
Afegim el catalitzador.
Barregem suaument (per tal d’evitar que es produeixin bombolles).

Recepta de la resina:
Resipol 9944.1.000 g. (Resina).
Catalitzador MEC. 20 g.
El temps de catalització és de 20 minuts.
La realització de la resina s’ha de fer amb guant i sota la campana de gasos, donat que es tracta d’un material irritant.



Un cop catalitzada la resina amb la mostra es treu del motlle de silicona, i s’ha de rebaixar amb paper de vidre de diferents gruixos fins arribar a veure comapareix la mostra. Començarem a polir amb el paper de vidre més gruixut, per acabar amb el més fi, per tal d’evitat la marca d’aquest a la resina, o per tal de no danyar la mostra. Un cop polida es tornarà a realitzar una observació amb la lupa, per tal de veure si estan correctament col·locades.
Per tal de realitzar el tall i aconseguir una làmina prima, s’haurà d’adherir la resina amb lamostra en un portaobjectes. Aquesta adhesió es realitzarà amb pegament de contacte (Loctitte), adherint en contacte amb el portaobjectes la part polida de la resina fins on havia arribat la mostra.
La làmina prima ha de ser transparent al microscopi, amb un gruix de micres. Es pot aconseguir per abrasió progressiva, o microtall (amb aquest es poden obtenir nombroses seccions d’un mateix fragment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica de biologia
  • Practica de biologia
  • practica biologia
  • práctico de biología
  • PRÁCTICA DE BIOLOGÍA
  • practica biología
  • Practica De Biologia
  • biologia practica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS