Practica Custo Direcció Comercial I

Páginas: 6 (1467 palabras) Publicado: 12 de junio de 2012
Direcció comercial I
Pràctica 2. Custo Barcelona.

1. Introducció

Tot i que l'empresa Custo Barcelona s'inicià especialitzant-se en dissenyar samarretes a nivell local, actualment és una de les marques de moda urbana més reconegudes a nivell mundial, dedicant-se al disseny, a la confecció i a la venda de roba. El seu nom es relaciona amb originalitat, color i tendència. Aquestadiferenciació és el que posiciona l'empresa en un lloc favorable per fer front a l'alta competència del seu àmbit; la moda. Situant-nos a l'any 2004 i amb una bona perspectiva de conjuntura econòmica, ens proposem analitzar quins factors contribueixen a l'èxit del grup, i intentem donar possibles solucions a aquells que l'hi aparten.

2. Objectius

L'any 2004 l'empresa va formular un pla estratègicd'objectius quinquennal que emfatitzava la voluntat de consolidar-se com a marca. Aquesta fita es pretenia aconseguir ampliant el nombre de botigues pròpies i desenvolupant nous contractes amb distribuïdores importants arreu del món, especialment en el mercat estadounidenc. Altrament, també s'aspirava a optimitzar els seus sistemes logístics i a entrar en el model de franquícies[1]. En definitiva, lacompanyia havia de créixer i la seva política era a curt termini. Concretament, però, aquesta es plantejava l'objectiu següent: assolir un creixement del 14% durant l'any 2006.

3. Anàlisi DAFO

ANÀLISI INTERN

3.1. Debilitats

- Només té botigues pròpies en les principals capitals del món.

- La seva roba s’ha venut en botigues multi marca; li falta consolidar-se com a botiga.- No té cap tipus d'experiència en franquícies.

- Les samarretes juntament amb els seus complements estan dirigits a un sector de la població amb un nivell adquisitiu alt. Aquest fet fa reduir la possibilitat d'abraçar més quota de mercat.

- La seva roba es caracteritza sobretot pel seu estil estrident. Això pot suposar que no agradi a tot aquell sector que es pot permetre lacompra la seva roba.




3.2. Fortaleses

- La marca és ja coneguda arreu del món degut a la seva presència en passarel·les de reconeixement internacional. Coneguda també a través d’ actrius i cantants que han portat la seva roba no només en pel·lícules sinó també en la vida privada.

- L’excel·lent acollida entre molts famosos els porta a tenir una cartera de clients fidels a mésd’una molt bona publicitat gratuïta.

- Té un estil molt característic que fa que es diferenciï notòriament dels seus competidors. Fet molt important considerant la gran competitivitat que existeix en el món de la moda.

- El seu coneixement en art el porta a estar molt atent a totes les noves tendències artístiques per aplicar-les així a la seva roba i complements.

- Perexperiència sap que les seves botigues pròpies tenen èxit. Això els dóna més seguretat a l'hora de dur a terme la inversió que suposa obrir-ne una de nova o endinsar-se en les franquícies.

- Al diversificar la seva producció en complements o calçat diversifica també el risc de pèrdues. Si les samarretes no van bé, els altres productes no tenen perquè seguir el mateix rol.

- El entusiasmeper la recerca i innovació en l’estampació de les seves col·leccions.

- Qualitat del seu producte, els prototips es fan a Barcelona.

- Externalització de la fabricació cap a Tailàndia i Portugal on el cost és menor.

- Facturació i benefici creixent.

- Responsabilitat social a partir de campanyes contra malalties contra el càncer.

- Capacitat per adaptar-se alscanvis del món de la moda; ho ha demostrat estant durant els 20 anys que porten en aquest món, ben posicionats.

- Coneixement de les condicions en les que operen els productes de moda degut a la seva experiència.




ANÀLISI EXTERN

3.3. Amenaces

- Risc que les seves prendes passin de moda.
- Competència amb països que produeixen amb costos laborals molt menors i que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Direcci N Comercial
  • Direcció Comercial Tema 1
  • Comercial i
  • Comercial I
  • TAREA I DE COMERCIAL I
  • Pr Ctica DIRECCI N COMERCIAL
  • Practicos de comercial
  • practicas comerciales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS