practica de laboratorio

Páginas: 2 (398 palabras) Publicado: 4 de abril de 2013
LA CÈL·LULA VEGETAL

OBJECTIUS

Obtenir, tenyir i observar diferents tipus de cèl·lules d’éssers vegetals pluricel·lulars tot estudiant les seves principals característiques.


MATERIALpinces de punta fina
Portaobjectes
Placa de Petri
Bulb de ceba
Fulles de lliri
Agulla emanegada
paper de filtre
Blau de metilè
Microscopi
Aigua destil·lada

PROCEDIMENT

CÈL·LULESEPIDÈRMIQUES DE BULB DE CEBA


1.Amb les pinces, pessiga i arranca una mica del teixit que recobreix la cara còncava d’una de les fulles del bulb de ceba, de manera que et quedi una fina làminatransparent.
2.Posa el teixit que has obtingut sobre un portaobjectes amb una gota d’aigua destil·lada, per evitar que s’arrugui. Si el tros és massa gran cal tallar-lo.
3.Posa el portaobjectes sobre les voresd’un fons de placa de Petri i tira sobre la mostra de teixit unes gotes de blau de metilè deixant actuar el colorant durant 5 minuts.
4.Tot seguit inclina el portaobjectes dins del fons de la placade Petri, escorre el colorant sobrant i renta la mostra deixant-hi caure aigua destil·lada amb un comptagotes fins eliminar el colorant. Procura no arrossegar la preparació que has de mantenirfixada amb l’agulla emmanegada.
5.Col·loca damunt de la preparació una gota d’aigua destil·lada i damunt un cobreobjectes. Observa-ho al microcopi, primer amb objectius de petits augments i després ambaugments més grans.

EPIDERMIS DE FULLA DE LLIRI (ESTOMES)

1.Amb una navalla o bisturí fes una petita incisió transversal a la fulla de lliri. Amb unes pinces de punta fina estira una de les voresi esquinça-la en el sentit longitudinal de la fulla, procurant no pessigar més enllà de la zona corresponent a l’epidermis.
2.L’epidermis s’enrotllarà immediatament; per evitar-ho diposita-la totseguit sobre un portaobjectes amb una gota d’aigua destil·lada.
3.Repeteix amb aquesta mostra els passos 3,4 i 5 del procediment anterior.

QÜESTIONARI

1.-Creus que les cèl·lules observades en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica de Laboratorio: Material de Laboratorio
  • practica de laboratorio: instrumentos de laboratorio
  • Practica laboratorio
  • Practicas de laboratorio
  • Practicas de laboratorio
  • Practica De Laboratorio
  • Practica laboratorio
  • Practica De Laboratorio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS