Practica reflexiva

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2010
RESUM PRÀCTICA REFLEXIVA

Ens preguntem quina és la finalitat de qualsevol activitat per formar el professorat, i per una banda podem respondre que és la incidència en els processos que esprodueixen a els aules, per tal d'augmentar l'eficàcia en l'aprenentatge de l'alumnat. Però per altra banda, podríem dir que la formació del professorat ha consistit només en fer una exposició de modelsteòrics que poden ser atractius però n'hi ha que estan tant lluny de la pràctica diària del professor, que els resulta difícil transmetre-ho als alumnes. El canvi que es fa, gairebé sempre esdevéimpossible. Quant aquesta formació, esmentada anteriorment, funciona en certs casos, no vol dir que en tots els casos hagi de funcionar, sinó que probablement en d'altres casos no funcioni.

La pràcticareflexiva, en canvi, tendeix cap a un model que parteix de les experiències personals de cadascú i que tingui, com a element principal, la reflexió pràctica. Una de les novetats d'aquesta formació és lacreació de comunitats que fan el mateix tipus de formació ja que costa molt generar una comunicació fluida i fàcil. Alhora, el professor també s'autoforma i millora constantment en la seva tascadocent.

La formació de la pràctica reflexiva es duu a terme en grups reduïts, així ajuda a poder saber quin objectiu tenim. Aquesta formació es caracteritza per tenir un objectiu ben clar i per teniruna sistematització per tal de que hi pugui haver una millora. És a dir, dissenya i es planifica una estratègia de millora. Aquest projecte es construeix posant en comú experiències i elaborant unaplanificació d'actuació mitjançant discursos. A aquesta fase es recórrer a les fonts teòriques. El formador d'aquest pla, té el paper d'ajudar a canalitzar els participants als recursos teòrics i no ferde font d'informació. És una formació entre iguals. El formador ha de ser capaç de crear les situacions idònies perquè pugui haver-hi comunicació entre tots els participants.

El cicle reflexiu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Una práctica reflexiva
  • Practica Reflexiva
  • La práctica reflexiva
  • Practica reflexiva
  • la practica reflexiva
  • La practica reflexiva
  • Practica reflexiva
  • Practica reflexiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS