Practica

Páginas: 3 (632 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2013
I.-L’abundància es consignarà segons amb els nombres 5 (individus que recobreixen més del 75% de l’inventari); 4: 50 a 75%; 3: 25 a 50%; 2: 5 a 25%; 1: menys de 5%; + : algun individu
II.- Lasociabilitat, encara que es considera un caràcter secundari, es consignarà amb els nombres 5: poblament quasi pur; 4: colònies o poblament continu important; 3: taques; 2: matolls; 1: individus aïllats.III: els estrats a considerar són arbori superior (arbres > 20 m); arbori inferior (arbres de 10 a 20 m); arbustiu (arbusts de 2 a 10 m); subarbustiu (arbusts de < 2 m); herbaci (herbes i plàntulesd’arbres i arbusts); criptogàmic (molses i líquens); lianoide (lianes)



PRÀCTICA DE BIOGEOGRAFIA. PART II (i fitxa de lliurament)

Un cop inventariades en el camp les espècies presents a lanostra àrea d’estudi, procedirem a
1) Completar el nostre inventari
a. Determinem a partir de Folch i Guillén (1986), i de la pàgina web www.sivim.info el llistat d’espècies que potencialment hauriend’estar presents al nostre espai. En el nostre cas, donat que hem treballat l’orla litoral de la Terra Baixa mediterrània, les màquies, les brolles i fins i tot algunes espècies de les pinedes hi seranpresents. Aquells que heu treballat la zona del Savinar o les dunes, haure de referir-vos, en el cas de Folch i Guillén, a la vegetació de la línia litoral. La consulta d’altres recursos que localitzeubibliogràficament és benvinguda, tot i que la base del vostre treball han de ser les obres recomanades.
b. Utilitzant Pascual Garsaball, R (2007): Flora de la Serra del Montsant i l’InventariVirtual de Vegetació del Mediterrani Occidental, http://herbarivirtual.uib.es/cat-med/index.html , visualitzar les espècies del llistat i comparar-les amb les nostres fotografies per tal de determinar elnom científic de l’espècie a la que corresponen.
c. Consignar a la Fitxa definitiva individual, així com l’element corològic que trobareu a les fitxes de cada espècie.




Fitxa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practicas
  • Practicas
  • Practicas
  • Practica
  • Practica
  • Practica
  • Practica
  • Practicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS