Practica

Páginas: 5 (1057 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
-Història dels esports analitzats: bàsquet 3x3

J. Naismith va analitzar els esports col·lectius practicats (futbol, rugbi, beisbol ...) i es va acordar, segons ell mateix explica, d'un joc que es practicava en el seu Canadà natal. L'ànec sobre les roques, en què s'havia d'assolir un objecte penjat en alt, amb una pedra, "... va demanar a l'intendent del col·legi si tenia dues caixes quadradesd'unes 18 polzades, li va donar dos cistells vells per préssecs, eren rodons i una mica més oberts de la part de dalt. Com que no hi havia una altra cosa, va clavar cada un en els dos extrems del gimnàs, a la barra més baixa de la galeria que envoltava la sala (a 3,05 metres del sòl) i.. així va néixer el bàsquet.
J. Naismith tenia només 18 alumnes i va decidir que aquest nou joc es jugués entredos equips de 9 jugadors cada un: tres davanters, tres alers i tres bases o defenses, però aviat van acabar reduint-se a 7.
És pot jugar amb almenys un jugador per cada equip. El més típic és el "un contra un» (mà a mà), o el «tres contra tres» (També anomenat 3x3).


-Reglamentació:

Només s'utilitza mig camp, i una cistella.
Els equips estaran compostos per quatre jugadors, un delsquals començarà com a suplent.
Cada equip ha de nomenar un capità que serà el representant únic.
El joc serà a 21 punts amb 2 d'avantatge i tindrà una durada màxima de 20 minuts. Al final d'aquest temps, guanyarà el partit l'equip que vagi per davant en el marcador.
En cas que el partit finalitzi en empat, cada jugador haurà de llançar un tir lliure i guanyarà l'equip que més cistellesencistellada.
Cada cistella val un punt, excepte aquelles aconseguides des de més enllà de la línia de triple, que valdran 2 punts.
La primera possessió de pilota serà sortejada.
Després de cada canvi de possessió, rebot defensiu o pilota recuperada, la pilota haurà de sortir més enllà de la línia de triple.
Després de cada cistella la pilota canvia de possessió i s'inicia el joc des de mig camp.
Quan lapilota surti fora, s'ha de posar en joc des de la banda.
Les lluites suposen, sempre, la possessió de la pilota per l'equip que es defensava.
Les faltes es trauran sempre de banda, a partir de la vuitena falta d'equip, totes les faltes es sancionaran amb un tir lliure i possessió de pilota per l'equip que la rebi.
Els jugadors seran eliminats en cometre la seva cinquena falta personal. El jocpot continuar fins que un dels equips es quedi amb un sol jugador.
Les faltes intencionades no es permetran i seran penalitzades amb un tir lliure i la possessió de la pilota a l'equip sobre el qual recaigui la falta.
El principi fonamental del 3X3 és el "fair-play", o joc net. Cada partit es regirà per aquest principi i els participants actuaran com a àrbitres. Cada jugador ha de declarar lesfaltes que comet.



-Camp de joc:
Un camp de bàsquet és un rectangle de superfície dura, llisa i lliure d'obstacles, que té entre 12,8 i 15,2 metres d'amplada, i d'entre 22,5 i 28,6 metres de llargada.
El perímetre de la pista ha de tenir dos metres de marge lliure d'obstacles.
La distància del primer obstacle que es trobi sobre la pista, ha de ser com a mínim de 7 metres.
El terrenyde joc està dividit en dues meitats iguals, separades per una línia paral·lela equidistant de les línies de fons, anomenada línia de mig camp.
Al centre de la línia de mig camp hi ha el cercle central, que mesura 3,6 metres de diàmetre.
Per a cada equip la meitat que conté la cistella que es defensa, s'anomena mig camp defensiu i la meitat de la pista on hi ha la cistella en la qual es preténanotar s'anomena mig camp ofensiu.
Sobre les línies de fons se situen les cistelles, que estan a 3,05 metres d'alçada i s'introdueixen 1,20 metres sobre el terreny de joc.
Paral·lela a la línia de fons hi ha la línia de tirs lliures, que es troba a 5,80 m de la línia de fons i a 4,60 de la cistella. El cercle on es troba la línia de tirs lliures té un diàmetre de 3,6 metres. Les línies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practicas
  • Practicas
  • Practicas
  • Practica
  • Practica
  • Practica
  • Practica
  • Practicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS