Practicas De Lleure

Páginas: 29 (7210 palabras) Publicado: 27 de enero de 2013
Les meves pràctiques a l’escola
MONT-ROIG

SÍNTESIS FINAL
Aquests dos mesos han sigut molt importants per mi per diferents motius, per primera vegada he estat durant un temps seguit en una escola, he pogut observar el progrés dels nens i nenes, les reunions del professorat, en definitiva he pogut veure la vida diària en una escola.
He de dir que em sento molt afortunada, ja que he tingutla sort de tenir gent al meu voltant que m’han guiat i gràcies a ells/es crec que he progressat molt i em sento molt orgullosa.
He de dir que cada dia anava a l’escola amb una gran il·lusió, ja que feia el que a mi m’agrada i he estat molt a gust amb la gent que m’ha envoltat.
Respecte al què he après he de dir que infinitat d’aspectes, cada dia eren noves experiències, noves sensacions,emocions i molt aprenentatge.
Dins d’aquests dos mesos he viscut moltes experiències interessants no només dins l’aula, ja que gràcies a l’oferiment del professorat del centre hem pogut observar les reunions pedagògiques que realitza el claustre cada dilluns, en aquestes reunions es debaten temes essencials per l’escola, per exemple nosaltres hem pogut observar el debat sobre la lectoescriptura, el qualtractava de decidir aspectes com el quan s’ha d’introduir la lletra lligada, quina pauta utilitzar si la simple, la de Montessori.
Hi va haver un gran debat sobre aquestes qüestions, en un primer moment ens vam dividir en petits grups per tal de reflexionar sobre diferents aspectes de la lectoescriptura, com per exemple els beneficis que creiem que aporta l’alumnat passar de lletra de pal a lalletra lligada, o quines dificultats creiem que suposa pels nens i nenes passar de lletra de pal a lletra lligada...
Respecte a aquestes preguntes el nostre grup va opinar que el fet de passar de lletra de pal a la lligada fa que els nens i nenes reconeguin diferents tipus de lletra i també és útil per aprendre la direccionalitat i el traç.
Respecte a la dificultat de passar de la lletra de pal ala lligada vam opinar que és difícil pels nens i nenes, ja que requereix del traç.
He de dir que en aquestes sessions em sentia una mica perduda, ja que personalment no tinc els coneixements ni l’experiència que té el professorat, però m’ha estat de gran utilitat, ja que gràcies a l’observació he après molts aspectes sobre aquest àmbit i també sobre el treball en equip.
Una proposta moltinteressant que va sorgir sobre l’escriptura és crear un taller a P-5 on els nens i nenes experimentin amb les tipologies de lletres i que practiquin amb la lletra lligada i que aquest taller continuï a primària, d’aquesta forma els nens i nenes estaran més segurs i podran adquirir més pràctica en l’escriptura tenint en compte els diferents ritmes d’aprenentatge.
Així doncs, a través de l’observacióen aquestes reunions veus la vida de l’escola i la importància de treballar en equip, ja que són el professorat de tota l’escola els que han de prendre les decisions del centre.
Gràcies a l’oferiment del professorat també hem assistit a les reunions de cicle, on hem pogut observar els temes a tractar, l’organització de les festes i la seva valoració per tal de millorar-la la pròxima vegada, lestapes dels projectes, la coordinació entre els diferents cursos alhora de programar els contes acordats, la plàstica que duran a terme...
I de forma implícita hem pogut observar el treball en equip del professorat, ja que tothom dóna les seves opinions i tothom participa en totes les decisions d’una forma democràtica i col·laborativa.
Un altre aspecte del qual m’agradaria parlar és el que té aveure amb la família, ja que per què realment hi hagi una bona cooperació i coordinació entre els dos estaments, aquests han de parlar, s’han de reunir, per que tant la mestra com la família desitja que l’infant evolucioni i per això és necessària una bona comunicació.
Per parlar de la família cal tenir en compte la societat actual, ja que cada moment ve marcat per uns costums, se’ls hi dóna més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educar En El Lleure
  • Activitat de Lleure
  • Memoria Monitor De Lleure
  • memories monitor de lleure
  • Lleure i Joaquim Franch
  • memoria curs monitor lleure
  • Immigració Educació En El Lleure
  • oci y temps de lleure en col.lectius especials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS