Pre-TFG

Páginas: 17 (4016 palabras) Publicado: 13 de junio de 2013


















El tràiler cinematogràfic com a mitjà publicitari.

Evolució i situació actual.



Treball final del grau de Comunicació
Universitat Oberta de Catalunya













Índex


Marc teòric:

-Introducció.
-Contextualització del tema.


Història:

-Inicis. Primeres aparicions.
-Evolució.
-Aparició de nous mitjans.
-Elsmillors tràilers per entendre’n la seva historia.


Situació actual:

-Continguts i formes.
-Mètodes d’exhibició.
-Paral·lelisme entre el tràiler i l’espot publicitari.
-Tràiler i teaser.
-El fals tràiler.


Conclusions.


Fonts de referència: Bibliografia i webgrafia.



Marc teòric


Introducció:

El tràiler o avanç cinematogràfic és l’element més emprat per a la publicitatd’una pel·lícula o llargmetratge audiovisual des de principis del segle XX, per tant des de gairebé els inicis del cinema. Es tracta d’una peça audiovisual de curta durada (entre 1 i 3 minuts) que pretén captar l’atenció de l’espectador perquè es mostri receptiu i motivat en veure la versió completa de la pel·lícula, que s’estrenarà en un futur en cinemes o en la televisió. Es tracta doncs d’una vistaprèvia o d’un primer tast d’allò que es vol vendre posteriorment, el film.

Tot i que aquest format de publicitat no és exclusiu del cinema, (ja que també el podem trobar en àmbits com la música, videojocs o llibres) aquest estudi es centra exclusivament en la participació, desenvolupament, evolució i rol que ha tingut aquest en l’anomenat setè art.

El propòsit bàsic del tràiler, és doncs,el d’atreure a l’audiència al visionat d’una pel·lícula. Actualment i com a mètode més eficaç el sistema que s’utilitza és el de reproduir escenes i parts extretes de la mateixa pel·lícula. Aquestes parts normalment comporten vincles emocionals, per tal de captivar a l’espectador de manera ràpida. Per tant és freqüent trobar escenes emocionants, divertides o terrorífiques, però d’una forma breu,intentant provocar sempre la intriga per conèixer més, però sense sobrepassar els límits ni explicar detalls importants per el coneixement de la pel·lícula (spoilers).

És important saber que no sempre les escenes d’un tràiler corresponent a l’ordre cronològic o narratiu en el que les trobarem en la pel·lícula, ja que ambdós formats audiovisuals cerquen diferents propòsits.

En certes ocasionstambé trobem que el material que s’exposa en un tràiler no apareix en la pel·lícula. Fet que no és molt habitual, però que existeix. Poden ser escenes vinculades al film, que ens transporten a un horitzó imaginari que es complementa amb la pel·lícula.

Amb aquests objectiu i formes es presenten els tràilers d’avui en dia, però això no té perquè significar que en el passat i en el futur no haginexistit altre formes d’expressió.

És doncs interessant veure i analitzar com aquest format publicitari s’ha anat adaptant i modificant amb el temps. Veure com les innovacions tècniques i tecnològiques, de dins i fora del cinema, han afectat i modelat aquest model. Com aquest ha anat evolucionant i pot evolucionar amb l’entrada de les noves tecnologies que proporciona Internet, el nou rol quejuga l’espectador en una societat cada vegada més informatitzada i que a la vegada ofereix més reciprocitat.

Contextualització del tema

Des dels seus inicis, el cinema, ha suposat i necessitat sempre d’una inversió potent i elevada per a ser acomplert. Els materials i instruments físics i tecnològics necessaris per a desenvolupar-lo són altament costosos des dels inicis del mateix.L’evolució constant i la competència entre investigadors i productores, ha fet augmentar i augmentar els costos de producció, que evidentment esperen sufragar-los amb els beneficis que desitgen assolir posteriorment.

És per aquest motiu que sorgeix la necessitat imperiosa de vendre el producte abans de llançar-lo, proclamar-lo a tots els nivells que sigui possible per a obtenir-ne a posteriori un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TFG
  • Tfg finales
  • TFG Plantilla
  • Prea
  • Pre
  • pree
  • Presentación TFG
  • Pre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS