Precambrià

Páginas: 2 (390 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
Precambria:
El precambrià es el súper eó que inclou les tres primeres etapes de la terra, que aproximadament va durar vuit novenes parts de la historia de la terra. Està dividida en tres eons queson els següents:
Hadeà: es l’eó mes antic. Va des de la formació de la terra fins, aproximadament 3800 milions d’anys. El nom ve del deu de l’infern grec Hades. Es va posar aquest nom per lasimilitud que tenia la terra en aquell moment amb la forma que es descriu l’infern. Abans, tenia altres noms, com , o , que vol dir sense vida.
Arqueà: Es l’eó que està entre l’Hadeà i el Proterozoic. Vacomençar després de que acabes l’Hadeà, encara que no està reconegut per la CIE (Comissió Internacional d’Estratigrafia) m. S’acaba aproximadament fa 2500 milions d’anys.
Proterozoic: Es l’eó anteriora l’aparició de vida complexa en abundància a la terra. L’eó Proterozoic començà fa uns 2500 milions d’anys fins uns 542 milions d’anys. Es l’eó mes recent del super eó Precambrià.
Apartat 3:Canvis biològics
No es sap amb certesa quan va sorgir la vida al nostre planeta, encara que s’han trobat roques a Grenlàndia, datades aproximadament de fa 3800 milions d’anys que podrien ser d’origenorgànic. Després d’aquestes roques, s’han trobat fòssils de bacteris de fa uns 3460 milions d’anys ben preservats a Austràlia. A partir d’aquí, el descobriment de fòssils de bacteris és més abundant.Les primeres formes multicel·lulars complexes, van aparèixer fa aproximadament uns 600 milions d’anys. Aquests individus s’han trobat a diferents jaciments d’arreu del món. Presenten un cos tou. Elsfòssils es daten de fa uns 600 milions d’anys. Reben el nom d’organismes edicarans. Els organismes edicarans son criatures amb closques dures que van aparèixer al final d’aquest període. Al voltant de544 milions d’anys a.C., va aparèixer formes molt diverses de vida, que va començar a sorgir al precambrià, a finals, i va acabar al precambrià inferior amb una fauna de Burgess.

Apartat 6
Hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS