pregunta clau tema 6

Páginas: 5 (1065 palabras) Publicado: 5 de enero de 2015
Ejercicis de nadal
1- Llig atentament els documents i fes un informe sobre el falsejament electoral durant la Restauració.

3- Era democràtic el sistema de la Restauració?
El període de Restauració havia estat valorat de diferents maneres. Uns deien que va ser una llarga etapa d'estabilitat institucional,de convivència política i de respecte de les llibertats,caracteritzada pelspronunciaments militars i revoltes populars. Altres deien que era COM un règim polític fictici que es basava en els principis liberals del constitucionalisme,la representativitat i el parlamentarisme,però que van quedar malament per la pràctica política i el falsejament electoral. Així el torn pacífic no es basava en un el principi democràtic del govern i que aquesta era de vot lliure,sinó que es basava enacordar qui governava segons el MOMENT i les circumstàncies que es adonguessin. Cànovas va construir 3 pilar democràtics. Una constitució que limitava la sobirania i instaurava la monarquia com a FORMA d'Estat inqüestionable. Un sistema polític basat en dos partits dinàstics i sense oposició. Alternança en el poder que s'assegurava mitjançant el frau electoral i el caciquisme. Aquestes pràctiquesfraudulentes donaven desencís a la població,que es va concretar en un abstencionisme electoral molt alt.
El període de Restauració havia estat valorat de diferents maneres. Uns deien que va ser una llarga etapa d'estabilitat institucional,de convivència política i de respecte de les llibertats,caracteritzada pels pronunciaments militars i revoltes populars. Altres deien que era COM un règim políticfictici que es basava en els principis liberals del constitucionalisme,la representativitat i el parlamentarisme,però que van quedar malament per la pràctica política i el falsejament electoral. Així el torn pacífic no es basava en un el principi democràtic del govern i que aquesta era de vot lliure,sinó que es basava en acordar qui governava segons el MOMENT i les circumstàncies que esadonguessin. Cànovas va construir 3 pilar democràtics. Una constitució que limitava la sobirania i instaurava la monarquia com a FORMA d'Estat inqüestionable. Un sistema polític basat en dos partits dinàstics i sense oposició. Alternança en el poder que s'assegurava mitjançant el frau electoral i el caciquisme. Aquestes pràctiques fraudulentes donaven desencís a la població,que es va concretar en unabstencionisme electoral molt alt.
El període de Restauració havia estat valorat de diferents maneres. Uns deien que va ser una llarga etapa d'estabilitat institucional,de convivència política i de respecte de les llibertats,caracteritzada pels pronunciaments militars i revoltes populars. Altres deien que era COM un règim polític fictici que es basava en els principis liberals del constitucionalisme,larepresentativitat i el parlamentarisme,però que van quedar malament per la pràctica política i el falsejament electoral. Així el torn pacífic no es basava en un el principi democràtic del govern i que aquesta era de vot lliure,sinó que es basava en acordar qui governava segons el MOMENT i les circumstàncies que es adonguessin. Cànovas va construir 3 pilar democràtics. Una constitució que limitavala sobirania i instaurava la monarquia com a FORMA d'Estat inqüestionable. Un sistema polític basat en dos partits dinàstics i sense oposició. Alternança en el poder que s'assegurava mitjançant el frau electoral i el caciquisme. Aquestes pràctiques fraudulentes donaven desencís a la població,que es va concretar en un abstencionisme electoral molt alt.
El període de Restauració havia estatvalorat de diferents maneres. Uns deien que va ser una llarga etapa d'estabilitat institucional,de convivència política i de respecte de les llibertats,caracteritzada pels pronunciaments militars i revoltes populars. Altres deien que era COM un règim polític fictici que es basava en els principis liberals del constitucionalisme,la representativitat i el parlamentarisme,però que van quedar malament per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pregunta clau tema 6
  • Pregunta Clau Tema 9 HISTORIA 2n BAT
  • Pregunta clau tema 7
  • Pregunta clau tema 6. Societat i moviments socials al segle XIX
  • RE: Preguntas temas 5 y 6 Fernanda Garcia
  • pregunta clau 5
  • 6 Preguntas
  • Tema 6

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS