Pregunta TEMA 1

Páginas: 2 (280 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2015
TEMA 1: EXPLICA EN QUINA MESURA EL CONTEXT SOCIOPOLÍTIC DELS
ANYS POSTERIORS A LA GUERRA CIVIL FINS ALS ANYS 70
CONDICIONA LA PRODUCCIÓ NARRATIVA DE L’ÈPOCA.Després de la Guerra Civil, a Espanya, una nova política anomenada franquisme comença a fer canvis molt radicals. El franquisme durarà des de que finalitza la guerra finsl'any 1975, quan el general Francisco Franco va morir.
Durant aquesta època les llengües que no sigueren l'espanyol van ser perseguides i van tractar de fer-lesdesaparèixer a l'àmbit públic. Aquesta repressió no va provocar tan sols la prohibió de llengües, sinó també la prohibició del seu ensenyament i l'exili de moltsintel·lectuals.
Aquesta situació va provocar que les revistes i el cinema en català queden prohibits i també tradicions culturals com els Jocs Florals de Barcelona, encaraque tot i això es continua fent en la clandestinitat.
Com que el català havia estat eliminat de tota Espanya, comencen a aparèixer “els diaris d'exili” que eren untipus de revistes escrites en català publicades des de la Ciutat de Mèxic, on hi havia una gran quantitat d'escriptors catalans exiliats.
Al final dels anys 40, deforma molt lenta, la novela catalana es torna a escriure. Alguns dels autors més detacats després de la guerra van ser: Manuel de Pedrolo, Josep Maria Espinàs o JoanPerrucho.
I ja cap als anys 60 hi ha major permissivitat i al final de la década la literatura catalana ja havia recuperat tota la seua hegemonia entre els lectors. Pera terminar, en la decada dels anys 70, els escriptors que van nàixer després de la guerra comencen a tindre un gran impacte i una gran importància al món literari.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Preguntas Tema 1
  • Preguntas Tema 1
  • Preguntas del Tema 1 organizacion
  • CMC preguntas 1 tema
  • preguntas tema 1
  • Preguntas del tema 1 de historia de 4ºeso
  • ps de la memoria preguntas tema 1
  • Estado constitucional- preguntas y respuestas tema 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS