Preguntas Aristòtil

Páginas: 4 (822 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
Text per comentar de filosofia. Ivet Llobet
2n btx A


Qüestions:

1. Quin tema planteja el text? Quines són les idees que defensa? Indica les diferents parts de la sevaestructura i les conclusions a les que arriba (fes-ho amb les teves paraules, no copiïs trossos del text, interpreta’l).

Tema: Per naturalesa els humans tenim la necessitat de saber, però tots somignorants fins que descobrim alguna cosa.

Defensa la idea: l’evolució del saber a partir dels sentiments d’admiració i sorpresa.
Parts de la estructura:
1.Primer paràgraf (línia 1-5): Enconclusió, dels cinc sentits que tenim per a assolir el saber que volem, el que utilitzem més és el de la vista, per que ens dona molta informació amb poc esforç.

2. Segon paràgraf : La filosofia no ésuna ciència productiva, és a dir, no ocupa els primers principis com les matemàtiques, la geometria, etc, si no que primerament la filosofia planteja preguntes sobre la vida quotidiana, i buscantrespostes, a partir d’aquestes preguntes en sorgeixen d’altres de més complexes, i així successivament, i és així com l’ésser humà al adonar-se de la quantitat de fets que hi ha que no sap i que admira alesbrinar reconeix la seva ignorància i per escapar d’ella comença a plantejar-se coses més enllà de les necessitats vitals, i així neix el concepte de filòsof.

2. Els creadors i els estudiososdels mites tenen amb els que busquen el coneixement amb la raó un denominador comú, segons diu Aristòtil, quin és? Compara-ho amb l’actualitat: et sembla que avui en dia tenim la mateixa motivació?Fonamenta la teva postura (posa exemples i raona el teu parer).

El denominador comú és l’estat de sorpresa i l’admiració, per que tant aquell que investiga el cosmos com aquell que estudia els mites,d’alguna manera son filòsofs, per que els dos estudis estàn compostos d’una admiració cap a ells i una sorpresa en descobrir-los o comprendre’ls.

Actualment ja no hi ha gairebé cap persona que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aristòtil
  • aristotil
  • Aristotil
  • aristotil
  • aristotil
  • Aristotil
  • aristòtil
  • Aristotil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS