Preguntas del libro de historia 2º Bat

Páginas: 2 (344 palabras) Publicado: 30 de enero de 2014
5/11/2013
2n Batxillerat
Història 1r Trimestre

1. Descriu el tipus de font i digues de què tracta:
Aquest tipus defont és primària, i directe. Presenta les característiques de la font textual ja que és un document oficial de la Junta. Sobretot és de tema polític i econòmic. I parla sobre les conseqüències deldesastre de 1898, i la creació d’un acord per oposar-se a pagar , més impostos després de l’estat lamentable de la població. És llavors, un document de queixa dels contribuents i la crida de personalper fer alguna cosa.
2. Quin és el context històric que proporciona la font?
Ens col·loquem a Barcelona a l’any 1898 al període de crisis de les colònies després de perdre la Guerra de Chica. Hi hacrisis de post-guerra, i els Catalans volien una concessió d’un concert econòmic, és a dir, cobrar els impostos i crear una administració. Però el ministre Francesc Villaverde s’hi nega perquè hisendano tenia fons per les despeses de la guerra i necessitava implantar una major pressió fiscal sobre la indústria i el comerç.
3. Busca informació i explica en què va consistir el fet del “Tancament decaixes” i nomena algunes repercussions que va poder tenir.
El Tancament de caixes va ser la protesta dels comerciants i industrials contra la llei de recaptació d’impostos que volia imposar elministre Villaverde Aquesta protesta va consistir a donar de baixa tots els establiments comercials i industrials per deixar de pagar la contribució sense que fos il·legal. Aquesta protesta la va iniciarl’alcalde Bartomeu Robert i això va acabar amb la dimissió de Polavieja i Durán i Bas, la dimissió de l’alcalde, es van suspendre les garanties constitucionals, van declarar l’estat de guerra, es vadissoldre la lliga de defensa industrial i comercial per ordre governativa i la detenció dels seus dirigents.
Malgrat la derrota principal, el Tancament de caixes va ser com una victòria popular,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pregunta Clau Tema 9 HISTORIA 2n BAT
  • Historia de Bata
  • historia bataan
  • historia de bata
  • LEYES DE NEWTON Y LA TLC PREGUNTAS DEL LIBRO DE HISTORIA DEL ESTADO
  • 2º ESO Historia
  • Libro de las preguntas
  • Preguntas Libro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS