Preguntas pelicula Germinal

Páginas: 5 (1096 palabras) Publicado: 24 de enero de 2014
“Germinal”

1. Resumeix en una sola frase el tema principal de la pel·lícula.
- El món obrer, condemnat a ser trepitjat constantment.

2. Situa’l en el seu context; polític, d’espai i de temps, cercant la informació que puguis trobar al respecte en el nostre llibre de text.
- La pel·lícula està situada al segle XIX. Existien teories socialistes, especialment les del anarquisme i elmarxisme; que més tard, als obrers els hi servirà de suport ideològic per lluitar en contra del sistema burgès, que els sotmetia en condicions precàries i amb continues baixades de sous.

3. Quins conflictes socials hi apareixen, quines classes socials s’hi veuen representades. Com ho relacionaries amb el tema que acabem d’estudiar?
- El paper de la classe rica i amb molt poder sobre els demés és elde la burgesia. Aquest mateixa, era la que sotmetia als pagesos i jornalers a viure en condicions precàries, sense aliments amb els quals subsistir, ni higiene bàsica i sobretot , un dels motius per els quals es van desencadenar totes aquelles protestes, el salari dels miners.
El tema que hem estudiat i que es reflexa perfectament en la pel·lícula és que als pobres els hi toca sempre aguantar elpitjor i sobretot, aguantar no tindre diners ni per pagar una barra de pa per alimentar-te a tu i la teva família, mentre que els burgesos s’estan alimentant a base de pa blanc, carn i peix. Des de fa segles, els pagesos, han estat obligats a ser sotmesos per als nobles, i com que era injust per a ells, es començaven a revolucionar, però mai donava un gran resultat ja que la societat estamental iels drets seguien igual, perjudicant-los sempre a ells.

4. Per quins motius esclata la vaga de miners? Com evoluciona i com s’acaba?
- La vaga de miners va esclatar degut a una rebaixada del seu sou. Amb el sou que tenien al principi podien viure mitjanament bé, òbviament, no es podien permetre luxes, però mantenien les seves necessitats mínimament cobertes. Però és clar, la baixada del sou,els hi perjudicava molt, ja que ja no es podien treure cap despesa de la compra o de la casa més, vivien per sota lo just.
Els obrers protestants que estan en contra dels burgesos al principi són pocs, però mentre que es va desenvolupant la pel·lícula recapten a més persones i els intenten convèncer de que s’han de posar junts i forts per aconseguir el que volen, inclús utilitzant violència. I alfinal es queden igual que al principi, sense cap mena de dret per part dels burgesos, i sobretot i el que més mal fa per part de la família protagonista, sense un pare ni una filla.

5. Mira de relacionar els personatges principals i la seva manera d’actuar, amb els corrents polítics existents a l’època:
Etienne Lantier: era un no privilegiat, liberal i comunista. L’home que va en busca defeina, i també és el cap, junt amb Toussaint, de les revolucions en contra de la burgesia.
Toussaint Maheu: era no privilegiat, liberal i comunista. Era el cap del grup revolucionari del poble contra els burgesos.
Maheude: no privilegiada, liberal, comunista. És la dona de Toussaint, i és molt més radical que ell, ja que defensa la seva llibertat per sobre de tot, exercint la violència i obligant aaltres a creure com ella en la llibertat del poble.
Bonamort: no es sap ben bé el que és, però suposant de la família que ve i com actua en contra de la burgesia, deu ser liberal.
Rassenneur: no privilegiat i liberal. Acull a Etienne al seu hostal, gràcies a l’ajuda de Toussaint.
Els Hennebeau: burgesos, privilegiats i molt rics. No defensaven els drets i la llibertat dels pobres i vivien enun món on les necessitats bàsiques estaven més que cobertes.
Souvarine: és anarquista. No es mostra a favor dels obrers ni de la vaga que volien realitzar i que van fer, ja que degut a això, va cremar la mina a on treballaven anteriorment.

6. Analitza l’actuació dels obrers i la dels patrons, així la manera que se’ls reprimeix. També analitza l’actuació del exèrcit.
- Als obrers, durant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pelicula Germinal
  • Germinal pelicula
  • PELÍCULA GERMINAL
  • germinal la pelicula
  • Pelicula Germinal
  • Germinal La Pelicula
  • Pelicula: Germinal
  • Germinal la pelicula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS