preguntes de Plató

Páginas: 6 (1349 palabras) Publicado: 15 de enero de 2014
Activitats1

1. Podem afirmar que les idees son superior a les coses sensibles en Plató?
Si
2- relaciona i compara el ser de Parmenides amb la idea de Platò
els problemes surten de diferents llocs
3- podem fer una interpretació de la Meieutica socràtica diferent de la interpretació innatista que fa Plató ?
Que la veritat prové del diàleg sobre i amb aquest diàleg sempre s'arribarà a laveritat
4- Per què Plató afirma que han de coincidir filosofia i poder polític perquè per que un estat sigui perfecte han de governar els filòsofs que són els savis i els que saben portar correctament un estat

Activitats 2 (pàg. 42)

1. l'ànima ha d'arribar a sortir de la cova i trobar la llum i el món que hi ha fora d ela caverna es unes simples obres del que seria l'exterior per tan larelacio nomes es que ens sembla que es allò però no estan relacionats ja que des de dins la cova no es veu res de l'exterior.

2. que som nosaltres els que estem tancats allà sense saber el que passa a fora, estem enganyats,

3. no es un camí molt dificultós i que necessita un gran esforç


1- ens parla del dualisme de l'ànima que l'ànima ha estat a un lloc diví on allà a apres el que sapaquests món es el món de les ànimes.


Activitst 4

1.- explica la concepció del plaer i de la llibertat que té Epicur. Senyala en que consisteix el problema de llibertat.
2- principals diferencies i semblances del racionalisme i l'empirisme.
Diferencies: els dos treuen les idees de diferent lloc en un l'origen de la veritat es l'experiència i en l'altre es la Raó amb el racionalisme l'únicamanera de saber que es veritat es a traves de la raó si no prové de la raó podria ser que ens enganya i amb l'empirisme es el reves, necessita de les impressions per ser veritat.

3-relaciona i compara la idea de Hume amb la de Descartes.
El tema de fons amb els dos és el mateix el tema del coneixement, però el punt de partida és clarament divergent: Descartes és un racionalista i un dogmàtic,mentre que Hume és empirista i relativista.
- Descartes, en la línia de Plató, considera que els sentits són insuficients i enganyosos, mentre que la raó és garantia de coneixement autèntic i perfecte; en canvi Hume, com a bon empirista que és, està convençut que el coneixement que proporcionen els sentits és més viu, intens i proper a la realitat que el que em proporciona la raó.
-l'obsessió de Descartes, com vam veure, va ser combatre l'escepticisme, tot demostrant, segons ell, que l'home sí que és capaç, amb l'ús exclusiu de la seva raó, de trobar coneixements i veritats universals i immutables; Hume, en canvi, aposta clarament pel plantejament escèptic-relativista i considera que, tret de les veritats matemàtiques, no hi ha cap veritat universal, ja que, si tot coneixement començaamb l'experiència, i aquesta és personal de cadascú, aleshores el coneixement mai no pot ser universal sinó personal, individual: no existeixen les Veritats, sinó les meves veritats;.



Activitats 5

1- Només sap si les idees són verdaderes si aquestes provenen de Déu perquè sinó podria caure amb l'error i ell confia que Déu no l'hi farà caure amb aquests error. Sinó cauria amb mans delgeni maloignes.

2-
Idees-es l'objecte de pensament que es conegut per la ment. Hi ha tres tipus d'idees les innates, adventícies o factícies

Dubte: Li serveix per aconseguir coneixements veritables. Primerament considera tots els coneixements falsos i a partir d'aquest dubte assoleix els coneixements verdaders

4- Si ho comparem amb Hume el tema de fons és el mateix en tots dos, el temadel coneixement, però el punt de partida és clarament divergent: Descartes és un racionalista i un dogmàtic, mentre que Hume és empirista i relativista.
- Descartes, en la línia de Plató, considera que els sentits són insuficients i enganyosos, mentre que la raó és garantia de coneixement autèntic i perfecte; en canvi Hume, com a bon empirista que és, està convençut que el coneixement que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pregunta 4 Filosofia: Plató
  • Preguntas De Inundacion De Platos
  • Preguntas de La Rep blica de Plat n
  • Filosofia, pregunta de relacionar (Kant, Descartes i Plató)
  • Preguntes Sobre Plató I El Llibre Vll De La República
  • Preguntes Plató 2N Batx
  • La Plata
  • plata

OTRAS TAREAS POPULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS