PREGUNTES GORA

Páginas: 26 (6288 palabras) Publicado: 3 de abril de 2015












NOTA GLOBAL 16,3/18 FELICITATS. BON TREBALL

Francesc Forné 16,3+2 =18.3 NOTA 9.1
Jesús Hens 16,3+2 =18.3 NOTA 9.1
Noelia Mingorance 16,3+2 =18.3 NOTA 9.1


10. FORMAT+ WEBGRAFIA 1/1
FALTES D’ORTOGRAFIA 1/1
PREGUNTES ÀGORA
1. Redacta una petita biografia i explica el pensament d’Hipàtia

Biografia d’Hipàtia:

Hipàtia d’Alexandria (370 dC– 415 dC) va ser una filòsofa neoplatònica, científica i mestra. Nascuda a Alexandria i filla de Teó, va destacar en els camps de la matemàtica i l’astronomia.
Va ser acusada per Ciril de que la seva influència en l’ànim del governador de la ciutat havia motivat les persecucions contra els cristians. A causa d’això, el març del 415, quan tornava a casa seva va ser atacada per fanàtics cristians,els quals la van arrossegar fins a una església, on la van despullar i assassinar.

Pensament d’Hipàtia:
Hipàtia va ser una de les primeres dones científiques d’Occident. Commoguda pels fets de la naturalesa que l’envoltaven va lluitar per preservar la saviesa del món antic. Hipàtia era prudent i virtuosa i l’ensenyament i la investigació van ser els fets claus durant la seva vida.
A lapel·lícula es representa la divisió religiosa de l’època entre pagans, cristians i jueus. D’Hipàtia hem pogut observar que manté les seves creences. Ella creu en la filosofia i en la ciència com a forma d’explicar el món que la rodejava.
Hipàtia busca una explicació a perquè el Sol té diferent dimensió en funció de l’estació de l’any. Ella pensa que no ens movem en cercle sinó que existeix l’el·lipsi; unaconclusió molt avançada en aquella època. Per a verificar aquest fet va fer una petita demostració a partir de dues torxes, una corda i un pal. Les dues torxes les va col·locar en diferents punts i les va unir amb la corda. Seguidament, va anar movent el pal guiat per la corda traçant d’aquesta manera l’el·lipsi i deduint així que els planetes giren al voltant del Sol però que el Sol no estaprecisament al centre.
Realment no es coneix si Hipàtia tenia la mateixa teoria que Kepler ja que la seva obra va ser cremada degut a un incendi provocat a la biblioteca d’Alexandria.
Per explicar això es basa també en el Con d’Apoloni, un con de fusta on hi ha representades les diferents formes còniques: hipèrbola, paràbola, el·lipsi i circumferència.

Hipàtia entén el concepte de la inèrcia (exempleal vaixell) però no sap perquè passa i no el sap explicar.
1/1
2. Busca altres dones científiques de diferents èpoques i explica al menys tres. Tenen alguna cosa en comú entre elles?
































































Aquestes dones tenen en comú que van destacar en una societat on els estudis i els reconeixements científics requeien sobre la figura de l’home.Respecte a les seves aportacions no hi ha cap tret comú, ja que els estudis de cadascuna d’elles pertanyien a un camp diferent.
2/2 HAN BALLAT LES IMATGES I LES HE DEIXAT A ON HE POGUT.



3. La biblioteca d’Alexandria: quan es funda, què hi havia en ella, quin és el seu significat, la seva importància en el món clàssic, la seva destrucció i l’actual biblioteca d’Alexandria.
La bibliotecad’Alexandria situada a la ciutat egípcia d’Alexandria va ser la biblioteca més gran de la seva època. Es va fundar aproximadament a principis del segle III a.C. (any 330 a.C.). Tenia també un institut d’Investigació, de fet, va ser el primer del món, en el qual van treballar les ments més privilegiades del món antic que es dedicaven a estudiar el cosmos, és a dir, l’ordre de l’univers, la seva complexitat.La creació de la biblioteca es deu en gran part a Alexandre Magne. Després de les seves conquestes va decidir que fos un símbol de cultura i no pas de destrucció.

Hi havia una sala principal on es podia observar un mural d’Alexandre. A la sortida d’aquesta sala principal hi havia deu grans laboratoris d’investigació (un era d’anatomia i un altre era un observatori astronòmic), fonts,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Al gore
  • Gore!
  • Al gore
  • Gora
  • al gore
  • el gore
  • GORA
  • Al gore

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS