Preguntes Sobre Plató I El Llibre Vll De La República

Páginas: 4 (762 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
Bloc 1: EL MITE DE LA CAVERNA.
1) Explica molt breument què representen metafòricament els següents elements del mite: els presoners, el presoner alliberat, les cadenes, els objectes de l'interiorde la caverna (ombres i estàtues). Per quines raons es diu en 571-a que els presoners es riurien del presoner alliberat que regressa i, ''si podien posar-li les mans al damunt i matar-lo, ¿no elmatarien? ¿Quin missatge esta comunicant-nos Plató per mitjà aquest llenguatge metafòric?

2) D'acord amb el missatge que el mite ens transmet, ¿creus que els homes tendeixen per naturalesa a la recercade la veritat o, ans el contrari, a aferrar-se als perjudicis i a viure en la ignorància? Raona la teva resposta i exposa l'actualitat d'aquest missatge.

Bloc 2: EDUCACIÓ I POLÍTICA.
3) Analitza iexplica el concepte d'educació que es desprèn d'aquests capítols. La teva resposta haurà d'incloure les frases més significatives i una explicació de les metàfores de què se serveix Plató en el textper a aclarir aquest concepte: metàfora dels ulls i de la vista, metàfora de '' l'esporgació i la poda'', etc.

4) Escriu un text, adreçat als sofistes, en què tu adoptes el paper i els punts devista de Plató en relació amb temes com ara el coneixement de la veritat, la política i la manera de concebre l'educació. (Repassa la informació sobre el ''pensament de Plató'' i sobre els sofistes)Bloc 3: CRITERIS DE SELECCIÓ DELS ENSENYAMENT PER A L'EDUCACIÓ DELS FILÒSOF.
5) Explica com arriba Plató a la conclusió que ''la ciència del nombre i del calcul'' podria ser un dels ensenyaments quebusquem. (Consell: per a elaborar la teva resposta has d'anar a pams, enumerant els passos que segueixes. Comença deixant clar quin és el punt de partida de l'argumentació de Plató, resumeix i esclareixels arguments pels punts pels quals va rebutjant uns i altrse ensenyament que apareixen en el tet. Potser et sigui útil fer servir algunes expressions ja conegudes: ''El punt de partida és...'',...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reflexió sobre la república de plató (llibres 2 i 7)
  • la república de Plató, llibre vii
  • Plato. Republica llibre IV
  • Plató Llibre De La República
  • Comentari de plató del llibre la república (un fragment)
  • Filosofia, pregunta de relacionar (Kant, Descartes i Plató)
  • Compendi sobre la situació i la tasca de la diàlectica(plató)
  • PLATÓ: La República

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS