Preguntes Tirant lo Blanc (editorial Eina)

Páginas: 16 (3855 palabras) Publicado: 15 de enero de 2014
117.
La primera acció que fa Tirant és besar la mà de l’emperadriu. La primera ordre que dòna es que s’obrin les finestres per poder veure a les donzelles. Simbolitzen que Tirant arriba en un moment de foscor de l’imperi i que ell portarà la llum i per tant el somriure a l’imperi.

118.
Parla de les pomes del paradís que van temptar a Eva a agafar de l’arbre prohibit, i per tant, al pecat.Van comportar que Eva fos expulsada del paradís.

Les referències a la presó d’amor son: “Desde aquell moment ja no en trobaria la porta per sortir-ne”, “i van ser sempre presos d’una persona lliure”...

120.
Per què pensa que la fortuna sempre va en contra dels que amen com s’ha d’amar. La principal raó per la qual Tirant no creu possible una relació amb la princesa és perquè ella és d’unaclasse social molt més alta que ell, i la realitat es que és molt difícil que puguin tenir una relació oficial, ja que no seria ben vista per part de l’emperador i la noblesa.

122.
Tirant regala un llibre d’oracions amb la coberta feta d’or massís a l’emperador dient-li que el regali a alguna donzella de la infanta, i l’emperador diu que un llibre tan extraordinari només pot ser per a unadonzella de la casa reial, i li regala a la infanta.
Que és la hereu de la corona. Això pot significar que ja no només busca aquesta relació per amor, si no que tambè s’ha adonat dels interessos polítics que pot comportar per a ell aquest amor.

126.
Tirant té por de confessar a la princesa que l’estima amb les seves pròpies paraules, per això li fa el regal del mirall. Probablement si, ja queuna noia de nou anys (en realitat en té 14) no s’espera que un cavaller li fagi una declaració d’amor.

127.
Els tres tipus d’amor sòn el virtuós, el profitós i el viciós.
El virtuós és aquell que avui en dia anomenariem interesat, ja que la donzella estima l’homa més per la seva posició social que no pas per els seus trets personals.
El profitós és aquell en que també podriem trobarcoincidències amb l’amor interessat d’avui en dia, ja que la donzella acaba estimant l’home per els regals que li fa.
El amor viciós és aquell que la dama ama a l’home per la seva manera de ser, la personalitat i l’atractiu físic.

146.
La princesa li regala a Tirant el comtat de Sant Àngel, convertint a Tirant en un comte, a més de regalar-li d’amagat mitja càrrega d’or. La princesa ho fa per quèaixí Tirant serà un home més respectat smb un títol més alt que el de cavaller i també per poder demostrar el seu amor cap a Tirant.
Es veu clarament com l’imperi no es pot permetre la pèrdua de Tirant.
Plaerdemavida aconsella a la princesa que ha de deixar-se besar si el cavaller ho vol, ja que ells defensen la pàtria en aquests temps d’incertesa i de guerra.

147.
S’assembla en que fa unjurament on diu que no hi ha res que la pugui fer deixar d’estimar a Diafebus, i on aporta diverses quantitats de béns materials per a fer veure el seu compromís i el seu amor cap a ell.
Avui en dia, però, es fa una separació de béns, mentres que en aquella època el matrimoni era una manera d’unir països i families, i era impensable l’existència de tal cosa com la separació de béns.

162.
Lesfestes sòn en honor a Tirant i a la victòria de l’imperi a Constantinoble. S’assemblen en que coneix a fons la psicologia dels altres i que se sent compromesa a facilitar les relacions amoroses dels altres.

163.
Plaerdemavida explica tot el succés de les bodes sordes com si hagués sigut tot un somni seu.
Carmesina li fa prometre a Tirant que no li farà fer res que no la faci sentir còmode, lidemana que no abusi d’ella i que no se n’aprofiti. I Tirant es compromet a no fer res que ella no vulgui.
Carmesina es refereix a que per ella és més important l’amor entre ella i Tirant que la seva posició social, política o econòmica.
Diafebus i Estefania fan l’amor i Estefania se sent decebuda i trista perquè diu que ara ja no és una dona honorable i que ella no volia perdre la virginitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Preguntes Tirant lo Blanc (editorial Eina)
  • Preguntes Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc preguntas
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS