prehistoria

Páginas: 35 (8684 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2013
Prehistòria

[......................................]
La prehistòria s’inicia quan apareixen les primeres restes d’homínids( 4,5 milions d’anys) i el final es situa en el moment que apareix l’escriptura. Hi ha algunes coses que dificulten la tasca de datar el final de la prehistòria, com que hi ha societats que encara viuen en la prehistòria, o les escriptures de les societats antigues, coml’egípcia, mesopotàmia...
Protohistòria inclou les poblacions indígenes i les primeres colonitzacions. S’observa amb exemples com l’extensió de l’imperi fenici cap a África, i s’amplia fins al sud d’Espanya, transmetent-nos les escriptures fenícies
Quan un grup humà arriba a un nivell d’economia productiva, al sedentarisme i a una organització urbana plena, amb l’aplicació de tècniquesmetal·lúrgiques desenvolupades i amb un sistema d’escriptura, aquest grup haurà traspassat el llindar de la historia

Historia de les investigacions

Fins al s.XVIII el pensament tradicional es conforma amb les interpretacions donades per la bíblia, on es deia que la terra va ser creada entre el 4000 i 6000 aC. S’opina que les espècies són invariables. Ussher, un bisbe, va arribar a la conclusió deque la terra va ser creada al 4004 aC, un diumenge, 23 octubre.
Al S. XVIII es parteix de les bases religioses( la invariabilitat de les especies) , Linneus es un cientific que estudia la natura que fa una classificació de les espècies, incloent-les totes i fent una divisió entre zones on es troba , especies, generes, familia...
La prehistoria neix dels estudis dels geolegs i delsnaturalistes. Concretament, els estudis provenen dels francesos i anglesos.
J. Hutton es el pare de la geologia moderna, observa que la natura no és estàtica, i desenvolupa una “teoria de la terra”, on explica que la geologia no és estàtica, ja que hi ha hagut canvis constants en la terra i segueixen produint-se.
Comte Buffon esmenta que l’esser huma s’ha d’estudiar des del mateix punt de vista que eldels animals. Aquesta teoria la explica en “histoire Naturelle”. També treballa en la edat de la terra, on separa els ideals dels de la biblia.
Charles Lyell ( s.XIX) teoria de la uniformitat on opina que els processos geologicd sempre han tingut la mateixa influecia sobre el planeta. Es el primer en donar importància a l’estratigrafia.
Lamarck: és l’antecedent de Darwin, desenvolupa la teoria de“philosopheie zoologique”, enten l’evolucionisme con a resultat de l’adquisició de canvis adaptatius al medi durant la vida dels individus. (ex: si fa molt de fred, et sur més pel- adaptació al medi-). Les bases de la teoria de lamarck:
1. Els organismes tendeixen a augmentar de mida.
2. L’origen d’un nou òrgan o la seva transformació esta motivada per una nova necessitat que porta a la sevaformació
3. L’ús i no us de les parts de l’organisme porten al seu desenvolupament o a la seva degeneració
4. Les modificacions que s’acumulen en un individu al llarg de la seva vida es transfereixen a la seva descendència

Cuvier: es un dels fundadors de la paleontologia, te una teoria del “catastrofisme”, que diu que a causa de les catastrofes que s’han produit canvis en la natura i en lesespecies, acabant amb el cicled ‘algunes i iniciant el de les altres.
Charles Darwin: (1809-1882) al 1859 publica el llibre de l’origen de les especies. Hi ha una selecció natural, els mes forts de l’espècie sempre sobreviuen i transmeten els gens més potents, també desenvolupa la teoria de l’evolució de les especies. Al 1832 fa un viatge del beagle, on recorre món per fer una sèried’observacions naturals que li permeten estudiar una sèrie d’adaptacions. ( ex: a una illa hi ha un fruit molt freqüent, xo per menjant-ho els ocells han de tenir un bec molt més llarg de lo normal).
Thomsen: s’estableixen les tres seqüències culturals de la prehistòria:
Edat de la pedra.
Edat del bronze.
Edat del ferro.
John lubbock subdivideix l’edat de la pedra en el paleolític i el neolitic....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prehistoria
  • Prehistoria
  • La Prehistoria
  • La Prehistoria
  • la prehistoria
  • Prehistoria
  • prehistoria
  • La Prehistoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS