prehistoria

Páginas: 14 (3275 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2013
LA PREHISTÒRIA







1. INTRODUCCIÓ

Què és la prehistòria? Tira cronològica.

La Prehistòria és el primer gran període de la història de la humanitat i el més llarg. I és també el període anterior a la història escrita. És el temps anterior als temps històrics.

La prehistòria es divideix en tres grans períodes: El més antic és el Paleolític, després elNeolític i l’últim és l’Edat dels Metalls. El Paleolític i el Neolític pertanyen a l’Edat de Pedra. I l’Edat dels Metalls es divideix en l’edat de Coure, Bronze i Ferro.






Què hem trobat d'aquesta època?

Dibuixos o pintures a les roques, utensilis, armes, ceràmiques, ossos, joies d’or, construccions...Qui són els arqueòlegs?
Els arqueòlegs són persones que estudien i classifiquen les restes històriques. Busquen, entre d’altres, ossos d’avantpassats, dinosaures, eines...

Etapes de la Prehistòria en funció dels materials amb els que es fabricaven les ferramentes o els útils.



2. ORIGEN I EVOLUCIÓ DE L'ÉSSER HUMÀ

Quèsón els homínids? I l'hominització?
Els homínids són una família de primats que inclou l’ésser humà. I l’hominització és el procés evolutiu seguit per un conjunt de formes successives de primats que, partint d’un avantpassat comú de l’home i alguns primats encara no coneguts, arriba fins a l’espècie humana actual.



Principals homínids. Característiques físiques, utensilis i progressos,continents on vivien.

Australopithecus: Hi ha diferents tipus d’Australopithecus:

Els anamensis: Tenen una antiguitat de 4,5 milions d’anys. S’han trobat a Etiòpia (Àfrica). És l’homínid més antic. El seu nom vol dir: Simi de terra arrel. Va viure a la selva humida. Eren bípedes, tenen els molars molt amples (masteguen).


Els afarensis: La seva antiguitat és de 4-3.5 milions d’anys. Es vantrobar a Etiòpia i Tanzània (Àfrica) El significat del seu nom és: Simi del Sud del país dels Àfars (Etiòpia). Vivien a zones de la sabana amb poca vegetació arbòria. Era perfectament bípede. La mandíbula inferir és allargada.


Els Africanus: La seva antiguitat és de 3-2.5 milions d’anys. S’han trobat al Sud de l’Àfrica. El significat del seu nom és Simi del Sud de l’Àfrica. Vivia alsboscos secs amb espais oberts. Era bípede. Tenien els ossos gràcils. Els molars eren molt grans. Mengen plantes dures i de vegades carn obtinguda de la resta d’animals morts.



Homo habilis: La seva antiguitat és de 2.3-1.6 milions d’anys. S’han trobat a l’est i sud de l’Àfrica, i a la Xina. El seu nom vol dir “nascut de la terra”. Es diu així perquè han trobat eines de pedra a la vora delsfòssils. La seva mandíbula era curta i els queixals reduïts. Els ossos dels braços són llargs. Bípede.



Homo erectus: És un homínid que va viure fa entre 800.000-300.000 anys. Van trobar-se a Àsia i Indonèsia. El seu nom significa “dret”. Els ossos dels braços s’escurcen i els de les cames s’allarguen. El seu esquelet té l’aspecte humà. Bípede.


Homo antecessor: La seva antiguitat és de800.000 anys. Es va trobar a Atapuerca (Burgos). El seu nom significa “ancestre comú”. Els seus molars tenen tres arrels. Bípede.



Homo Neanderthalis: La seva antiguitat és de 225.000-25.000 anys. Va habitar a Europa i parts d’Àsia i l’Orient Mitjà. Significat del seu nom: Neander és el nom de la vall alemanya on es va trobar. El forat del seu nas és molt ample. L’estatura és baixa però l’esqueletrobust. Adaptat a climes freds. Bípede.



Homo Sapiens Sapiens.
Antiguitat és de 150.000 anys- actualitat. Van viure a Etiòpia (els més antics) i resta del món. El significat del nom és: “savi capaç de conèixer”. La seva pell és fosca, nas estret, cara ampla i pòmuls sortints. Bípede.




3. LA VIDA EN EL PALEOLÍTIC

3.1. Economia i societat

Com era el medi natural?
El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prehistoria
  • Prehistoria
  • La Prehistoria
  • La Prehistoria
  • la prehistoria
  • Prehistoria
  • prehistoria
  • La Prehistoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS