prehistoria

Páginas: 2 (308 palabras) Publicado: 10 de enero de 2015
La comunicació a la Prehistòria

Hola bon dia, som l’Anna, la Carla, l’Elena i la Xènia i ara os presentarem el nostre treball sobre les curiositats de la historia, que està basat en laprehistòria i que nosaltres ens hem centrat en la seva comunicació.
Què és la comunicació?
És un mitjà de connexió que tenim les persones per transmetre o intercambiar missatges. Persobreviure, els primitius essers humans debien organitzar-se i coordinar-se cooperativament.En aquella época també tenien la necessitat de comunicar-se quan per exemple uns estaven cuidantles cries mentres els altres cuidaven als grups de possibles atacs. Per organitzar-se d’aquella manera havien de donar-lis significats mentals als sons que emitien amb la garganta i alsmoviments i gestos que feien amb el cos.

Les pintures rupestres
Les pintures rupestres parlen per si mateixes. Comprenen un sistema de comunicació per si soles i encara que durant molt detemps se les hagi considerat com una pura expressió artística al atzar, la veritat es que van constituir un mitjà de comunicación a dos nivells: amb els altres essers humans i amb Dèu Estracta de manifestacions artístiques més antigues de les que les que hi ha constancia ja que almenys existeixen testimonis fins fa 40.000 antiguitat. S’utilitzaven colorants naturalsprocedents del òxid de ferro i magnesi i carbons vegetals diluits en sang, resina, greixos d’animals i sucs vegetals. Per pintar utilitzaven Cloises mafrines, un tros de cuir o directament amb eldit. Es presenten diferencies entre les pintures rupestres del Neolitic i del Paleolitic. Les del Paleolitic eren escenes on apareixien persones i animal dibuixades on el color predominantera el vermell i seguidament en segon pla el negre. En canvi en el Neolitic les figures eren més senzilles i esquemàtiques i només la formaven un sol color

Les senyals de fum

Gestos
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prehistoria
  • Prehistoria
  • La Prehistoria
  • La Prehistoria
  • la prehistoria
  • Prehistoria
  • prehistoria
  • La Prehistoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS