Premi Nobel De Física 2011

Páginas: 10 (2290 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2012
[pic]









Per als astrofísics Saul Perlmutter, Brian Schmidt i Adam Riess

















Pablo Velasco Pérez

Ciències pel Món Contemporani

Institut Lacetània

1r Batxillerat “C”

9-11-2012



SUMARI



El premi Nobel de Física 2011 va ser atorgat als astrofísics Saul Perlmutter, Brian Schmidt i Adam Riess, per les seves observacionscosmològiques, ja que van descobrir que l’expansió de l’univers, conegut com a Big Bang, s’està accelerant. Ho van descobrir a través d’observacions de supernoves molt diferents. Aquest fenomen els científics no ho han sapigut explicar, però si s’ha pogut demostrar.

El 50% del premi és per Saul Perlmutter i l’altre meitat per Brian Schmidt i Adam Riess.

Durant quasi un segle es va creure que l’Universs’estava expandint com a conseqüència del Big Bang, fa uns 14 mil milions d’anys, per això el descobriment d’aquesta expansió accelerada es considerada sorprenent.































ÍNDEX



1. INICI DE LA INVESTIGACIÓ..................................pàg.5

2. TREBALL REALITZAT............................................pàg.6

3.SUPERNOVA..........................................................pàg.8

4. BIOGRAFIA SAUL PERLMUTTER..........................pàg.10

5. BIOGRAFIA BRIAN SCHMIDT................................pàg.11

6. BIOGRADIA ADAM RIESS......................................pàg.12

7. CONCLUSIONS.......................................................pàg.13

8.BIBLIOGRAFIA.........................................................pàg.14



























INTRODUCCIÓ



He estat uns dies intentant buscar un tema que se’m doni be i del qual pugui fer un treball correcta. Per més que intentat buscar temes de que es pugui aplicar algun mètode científic o algun que estigui relacionat amb l’astronomia, no n’he se m’ha ocorregut cap que m’agradi.

Quan el professor vapenjar les dos propostes a Internet i les va explicar a classe hem van venir més idees, però finalment vaig triar una d’aquelles dos: El Premi Nobel de Física 2011.

La veritat es que jo mai m’he interessat ni per la física ni pels premis Nobels, però vaig pensar que seria un bon tema per fer un bon treball, i efectivament era un bon tema.

L’objectiu principal per al lector és saber méscoses sobre la física, perquè aquest treball no va dels premis Nobels, sinó quina física van descobrir els tres guanyadors.

Personalment, fer el treball sobre aquest tema, m’ha ajudat a saber moltes coses més de les que sabia sobre l’expansió de l’Univers.

L’objectiu principal és saber més coses sobre l’expansió de l’Univers.

























1. INICI DE LAINVESTIGACIÓ



Tot va començar l’any 1998 quan Saul Perlmutter, líder de l’equip Supernova Cosmology Project, i Brian Schmdt, líder del grup rival High-Z Supernova Research Team, van anunciar el sorprenent fenomen que els va portar al Premi Nobel de Física 2011, en qual també figura Adam Riess, integrant del grup High-Z Supernova. A part dels dos grups rivals, també es van fer observacionsindependents.

Els dos equips, al voltant dels anys 90, van començar a investigar un determinat tipus de supernoves , per tal de conèixer la geometria de l’univers. Les Ia (nom que rep el tipus de supernoves) son explosions finals d’estrelles velles compactes, són tan pesades com el Sol, però tan petites com la Terra, i que emet tanta llum com una galàxia completa.

Aquests científics vanobservar que moltes d’aquestes supernoves llunyanes al cel brillaven molt poc, això vol dir que estaven més lluny del previst. Aquest fenomen indica que l’expansió de l’univers s’està accelerant. En total els dos equips van trobar més de 50 supernoves diferents.

El que van descobrir els científics té una semblança amb que si tires una pilota a l’aire i veus que no cau al terra, sinó que la pilota...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Premio Nobel Economía 2011
  • Premio nobel 2011
  • Premio Nobel 2011
  • Premio Nobel De Economia 2011
  • Premio Nobel de física 2009
  • Premio nobel de fisica
  • Premio Nobel De Física 2010
  • Premio nobel de fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS