Premsa

Páginas: 2 (322 palabras) Publicado: 16 de abril de 2015
Premsa

Aquest article fa referència a la premsa escrita. Per a altres significats vegeu Premsa (desambiguació).

Un quiosc a Salta amb la seva oferta de tot tipus de publicacions periòdiques localsi d'arreu del món.
La premsa (també anomenada premsa escrita) és el conjunt de publicacions impreses en paper amb una certa periodicitat (diària, setmanal, mensual, anual) destinades, bàsicament, adifondre informació de diferents tipus. La informació continguda a la premsa pot ser d'actualitat, històrica, generalista o relativa a un àmbit concret de la vida, o destinada a l'entreteniment(còmics o passatemps). Podem distingir l'anomenada premsa diària (diaris), impresa en paper econòmic i sovint en blanc i negre (amb una única tinta, habitualment negra); i les revistes, que tenen, normalment,periodicitat setmanal o mensual i que estan impreses en paper d'alta qualitat i amb fotografies en color de bona qualitat. La premsa existeix des de l'aparició de la impremta, essent el primer mitjàde comunicació de masses i el vehicle original del periodisme.
Encara que la informació sigui la seva funció més destacada, la premsa periòdica posseeix, com tot mitjà de comunicació, les funcionsd'informar, persuadir, promoure, formar opinió, educar i entretenir (habitualment resumides en la tríada informar, formar i entretenir).
La premsa d'informació general acostuma a publicar articles sobreels esdeveniments polítics locals, nacionals i internacionals, sobre personalitats, delinqüència, economia i negocis, entreteniment, societat i esports. La majoria dels diaris tradicionals tambédisposen d'una pàgina que conté l'editorial escrita per l'editor que expressa l'opinió de l'empresa i columnes que expressen les opinions personals dels seus autors. Aquest tipus de premsa s'ha finançattradicionalment amb les subscripcions i la publicitat. Des de fa uns anys, la premsa té dues manifestacions ben diferenciades: la premsa gratuïta i la de pagament. La possibilitat de rebre informació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dossier de premsa
  • L'Estat Estètic En El Disseny En Premsa
  • El paper de la premsa escrita en la prehistòria.
  • Edició en Premsa
  • La premsa groga
  • DOSSIER DE PREMSA
  • Premsa groga, cuba
  • Comentari de premsa turística

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS