Presentacion Cantata (Catalan)

Páginas: 3 (574 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
Concert de 2n trimestre
Bona tarda a tothom!
1) Avui, les corals infantils i juvenils de l’Escola de Música us presentem una petita mostra del que hem après aquest trimestre.
Nosaltres també hemtreballat cançons de diferents països i hem intentat conèixer diferents maneres de fer música.
La cançó que acabeu de sentir es titula: HASCHIVENU i està escrita en hebreu. Forma part del Llibre deles Lamentacions. Es llegeix per recordar la destrucció del Temple i d’altres tragèdies que ha patit el poble d’Israel.
Haschivenu és l’última cançó del llibre. És un cant molt trist en què es demanaa Déu la renovació però sense oblidar el passat. La traducció, més o menys, vindria ser:
 Oh senyor, fes que mirem enrere  cap a tu i nosaltres ens hi tombarem.         Renova els notres dies i fesque siguin com abans.

2) A continuació el grup dels més petits ens cantaran la cançó MARIETA DEL JARDÍ. És tradicional alemanya i no tindreu cap problema amb el text perquè ens la cantaran encatalà.

3) Ara és el torn dels mitjans. Ens interpretaran una cançó tradicional japonesa: MOMIGI. És una cançó que ens descriu un paisatge de tardor:
El Sol en el capvespre de tardor tenyeix lamuntanya ataronjada. Hi ha colors diversos, d’obscurs i de clars. Els pins són verds, amb fulles d’aquests colors.

4) Ara els més grans cantarem dues peces. La primera és basca no és popular sinó que ésd’autor. En aquest cas ens descriu la sensació agradable del despertar del matí.
Quan obro els ulls al començar el dia, sento el cant alegre de l’ocell, dels raigs del sol i el buf calent de l’aire.La 2ª cançó que us interpretarem serà russa i es titula MAMA. Com ja indica el seu nom és una cançó dedicada al personatge de la mare i la descripció que en fa és la següent:
Les mans cansades,dèbilment baixades; els cabells rossos recollits en un monyo… aquesta és la imatge de la meva mare. Ella és serena, carinyosa i bona persona.

5) Per acabar, tots junts us interpretarem una cançó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cantata
  • CANTATAS
  • cantate
  • Los cantates
  • Cantata
  • Català
  • Catalan
  • català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS