Presentacion del cau oleoleoel

Páginas: 5 (1073 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2014

EXPOSICIÓ ORAL: L'ESCOLTISME (CAU)


DIAPOSITIVA 1: DEFINICIÓ D'ESCOLTISME

L'escoltisme és una organització que es proposa desenvolupar, en contacte amb la natura, les qualitats físiques i morals dels infants i dels adolescents.


DIAPOSITIVA 2: INICI DE L'ESCOLTISME I EL GUIATGE AL MÓN

L’escoltisme és un moviment nascut ara fa 103 anys a Anglaterra, quan Robert Baden- Powell vaorganitzar un campament amb nois de 12 a 14 anys a l’illa de Brownsea. Baden Powell, observant els comportaments i les inquietuds dels joves, va desenvolupar una proposta educativa que tenia com a objectiu la formació de ciutadans compromesos i responsables.
Un cop realitzat l'experiment, el 1908, va començar la propaganda d'aquesta nova organització. Aquesta, va donar lloc al naixement de nuclisescoltes a tot el país i part de l'estranger.
Baden-Powell a l'inici de l'escoltisme només s'adreçava a nois entre els 12 i 14 anys, però quan el germans petits volgueren seguir els passos dels grans Baden-Powell va haver de crear amb Vera Barclay un mètode específic per als infants, la branca dels llobatons.
Uns anys més tard, el 1912 Lady Olave, la dona de Baden Powell, va fer una propostad’escoltisme per a noies, amb l'ajuda del seu marit: era el naixement del guiatge, les Girl Guides.
El moviment es va estendre en poc anys a molts països del món. Quinze anys més tard de la creació de l’escoltisme hi havia més d’un milió d’escoltes repartits en 31 països d’arreu del món.


DIAPOSITIVA 3: INICI DE L'ESCOLTISME I EL GUIATGE A CATALUNYA

Vídeo.


DIAPOSITIVA 4: GRUPS ESCOLTES ACATALUNYA

A Catalunya existeixen tres tipus de grups escoltes que són: minyons escoltes i guies de Catalunya, Escoltes Catalans i Acció Escolta.


DIAPOSITIVA 5: MINYONS ESCOLTES I GUIES DE CATALUNYA

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seucreixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.

En total hi ha uns 13.500 infants i joves en prop de 150 agrupaments arreu del país amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’hem trobat. D’aquests, més de 3.000 són voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.

En aquest tipus d'associaciósobretot es treballen els següents aspectes: el compromís, la natura, el servei, la participació, el voluntariat, la vivencialitat, l'esperit crític, l'austeritat i el treball en equip.


DIAPOSITIVA 6: ESCOLTES CATALANS

Escoltes catalans és una associació laica que no esta lligada a cap ideologia religiosa ni política. Educa en i per la llibertat, entenent la laïcitat com una actitud encaminadaa respectar la diversitat de creences i pensaments, i a triar lliurement els propis.

En aquest tipus d'associació sobretot es treballen els següents aspectes: la laïcitat, la coeducació, la catalanitat, la participació social, la solidaritat, la democràcia i la sostenibilitat.


DIAPOSITIVA 7: ACCIÓ ESCOLTA

Acció Escolta de Catalunya és una associació que constitueix una propostad’educació en la llibertat des de l’escoltisme; una escola de ciutadania activa, democràtica, laica, progressista i catalana. Té la finalitat de contribuir a l’autoformació de persones lliures, compromeses, coherents, obertes, disposades a transformar la societat i construir un món millor i més just.

En aquest tipus d'associació sobretot es treballen els següents aspectes: la felicitat, l'esperit crítici l'autonomia.


DIAPOSITIVA 8: BRANQUES

El nostre cau pertany a l'associació “Minyons Escoltes i Guies de Catalunya”, per tant, ens centrarem en la seva jerarquia, etc.

A continuació us presentarem els diversos grups que hi ha, que s'anomenen branques.


DIAPOSITIVA 9: BRANCA DE CASTORS I LLÚDRIGUES

La branca de Castors i Llúdrigues la formen els escoltes més joves dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caueen
  • Caue
  • Caue
  • caue
  • Caue
  • caue
  • CAUE
  • La verdad del cau cau

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS