PRESOCRATICS

Páginas: 3 (748 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2014
Presocràtics: intenten ensenyar a la gent a desconfiar dels mites. Busquen respostes racionals, es pregunten pel que veuen i busqeun un Arje (principi) de la phisis (natura). La natura no es uncaos, si no un cosmos ordre. Viuen a la Jonia i a la Magna Grecia, no s’han conservat obres senceres.
-Tales de Milet (Jonica) (640-550 a.C) enginyer i astronom. Va ser capaç de calcular la pirámide deQuiops. Ha afirmat que l’arje de la phisis es l’aigua.
-Anaximandre (Jonica) (610-545 a.C) ha dibuixat un dels primers mapes del mon. Te una teoría evolucionista. Els humans provenim dels peixos, lacrítica d’Anaximandre a Tales: si l’arje de la phisis es l’aigua com pot haverhi sequera? Arje d’Anaximandre: l’apeiron (indeterminat, infinit)
-Anaximenes (Jonica) (582-528 a.C) Critica a Anaximandrei Tales. A a A: com pot passsar d’allo abstracte a les coses concretes? A a T: l’aigua no es res mes que Aire condensat. Arjé aire.
-Pitagores i la escola pitagórica: El saber pitagoric es un sabercolectiu i secret. Va fundar una comunitat filosófico-religiosa. Va crear la relacio de les matematiques amb la muscia Aristrocrets auters: no cal treballar per mantenirse.
Teories.
1. Doctrina del’anima: defensaven la transmigracio de les animes (reencarnacio). El cos es la presssio de l’anima. La transmigracio no es eterna, a través de la purificacio es pot trencar la cadena dereencarnacio. Hi ha dos nivells de purificacio: ascetic (manternir el cos sa) i intelecutal (el coneixemetn)
2. Teoria dels nombres: els pitagòrics fan progressar les mates per sobre de les necessitats de lesepoques. Pensaven que les mates eran perfectes i rodones
-Practica: aritmètica. Teorica: la geometria (noble perque permet deduir els problemes sense embrutarse les mans)
Arje: son els nombres. 1 esel punt, 2 la linea, 3 el pla, 4 el sòlid. El 10 es el numero perfecte.
La representació del numero perfecte: la tretractys. La estructura del cosmos es matemàtica, cada cosa o objecte es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • presocratics
  • Els presocràtics
  • Els Presocràtics
  • Presocratics
  • PRESOCRATICS
  • Presocratics
  • Presocràtics i preplatònics
  • PRESOCRÀTICS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS