Presocráticos

Páginas: 4 (971 palabras) Publicado: 7 de abril de 2014


Logos. El terme que més s’aproxima a la traducció és “raó”. Amb el pas del mite al logos els filòsofs van acceptar dos principis que el món és racional, hi ha un logos; disposem de la raó que emd’utilitzar per al coneixement de la realitat y la direcció de la nostra conducta.
Physis. Correspon a allò natural, a un ordre que té les seves pròpies lleis independents al desitjos del ésser humài que constitueix la estructura d’una realitat equilibrada i estable. Nomos, el seu contrari és tot allò que l’home ha introduït a la physis, Protàgores considera la cultura com una superació del’estat natural.
Arkhé. És el principi, l’origen i l’essència de les coses, l’estructura físico-material de l’univers (de què està fet el cosmos?), els Pitagòrics de la Magna Grècia considera l’arkhé comels nombres.
Filòsofs
Època


Tales de Milet

~624-546
La terra descansa sobre l’aigua, la qual és el principi únic de les coses, que estan “plenes de Déus”, probablement es referia a que totanatura es composa bàsicament d’aigua, la qual té vida, moviment propi i es troba en els tres estats.




Anaximandre de Milet




~610-545
Deixeble de Tales, va escriure un llibre “sobre lanatura”, va idear mètodes per determinar la distància i mesura de les estrelles, va afirmar que la terra és esfèrica i ocupa el centre del món.
Afirma que cap substància que hi ha al univers podriaser el principi de les coses ja que totes procedeixen de la mateixa, per tant és indefinit(àperon).
L’univers és cíclic, la destrucció dels éssers en genera d’altres. L’ordre és jurídic imoral(“injust”)
Formació del cosmos: fred(interior) envoltat per la calor d’on s’evapora una part de l’aigua i sorgeix la terra seca; el cel(cortina de vapor), envoltat per la calor(estrelles), animals de l’aiguai l’home dels peixos
Anaxímenes de Milet

585 - 524
Tot té un principi únic i infinit concret: l’aiguadel qual tots els éssers deriven per rarefacció(aire en foc) o condensació (aire- vent-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los presocráticos
  • Presocraticos
  • Presocraticos
  • los presocraticos
  • presocraticos
  • Presocraticos
  • Presocraticos
  • Los presocraticos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS